U OKU KAMERE Održano otvorenje vodosustava za Kali i Puntu @ Medveja

– Otvaranjem ovog vodosustava sva naselja u općini Lovran dobila su tekuću vodu, napomenuo je Bojan Simonič, načelnik općine Lovran.

Medveja – Jučer je održano svečano otvorenje vodosustava za Kali i Puntu, dva naselja iznad Medveje, a prvu čašu vode popio je najstariji stanovnik tog područja Josip Jedriško – Pepin. Naime, još prije 12 godina ukopane su cijevi za cijeli sustav, a izgradnjom vodosustava napokon je ostvaren san 40-tak obitelji iz naselja Kali i Punta.

– Otvaranjem ovog vodosustava sva naselja u općini Lovran dobila su tekuću vodu. Ovo je najveća pojedinačna investicija na području općine Lovran u posljednje dvije godine, a radi se oko 7,5 milijun kuna vrijednosti. Od ukupne investicije veći dio je financiran iz EU fondova i Hrvatskih voda dok su dio od 1,7 milijuna kuna sufinancirale Liburnijske vode i Općina Lovran, istaknuo je Bojan Simonič, načelnik općine Lovran uz napomenu da ova investicija puno znači za žitelje, jer će im olakšati život i moći će se normalno baviti gospodarskim djelatnostima vezanim uz turizam.

Josip Jedriško – Pepin

 

error: Content is protected !!