U oku kamere: Održano posljednje ljetno izdanje Ekološkog sajma Opatija

ekoloski_sajam_opatija_2016_ljetno_izdanje_kolovoz (4)

Interes za ekološki uzgojenim proizvodima je iz godine u godinu sve veći, a svako novo izdanje Sajma je obilježeno brojnim posjetiteljima kao i velikim brojem ekološki certificiranih proizvođača.

ekoloski_sajam_opatija_2016_ljetno_izdanje_kolovoz (3)

Opatija – Uz peto izdanje Ekološkog sajma Opatija, koje je održano prošle subote ispred opatijskog Mrkata, ekipa opatijskog Žmerga pozdravila se s ljetom.

Posljednje ljetno izdanje Ekološkog sajma Opatija i ovog se puta održalo ispred opatijske tržnice, čime su Žmergovci još jedinom razveselili brojne građane ali i posjetitelje grada Opatije.

– Udruga Žmergo organizirala je još jedan ekološki sajam kako bi posjetiteljima osigurala mogućnost nabave svježih i ukusnih, posljednjih ljetnih namirnica kao i onih za predstojeću zimnicu. Širok izbor voća i povrća, meda, lavande, ljekovitog bilja, pekarskih proizvoda, alkoholnih pića, maslinovog i bučinog ulja, prirodne kozmetike, džemova te mnoštvo drugih korisnih proizvoda privuklo je pažnju građana ali i mnogobrojnih turista. Domaći stanovnici su se orijentirali na ranu kupovinu zimnice, dok su turisti više nabavljali sezonsku domaću hranu i proizvode koje su sa zanimanjem i radošću isprobavali te spremali u svoje već spremne kofere za doma, poručili su organizatori.

ekoloski_sajam_opatija_2016_ljetno_izdanje_kolovoz (2)

Udruga Žmergo je, već po tradiciji, uz proizvođače izložila i svoj štand, na kojem su se građani mogli informirati o temama kompostiranja, odlaganja otpada, održivog načina života, pravilnog odvajanja otpada, kao i brojnih drugih zelenih tema.

Interes za ekološki uzgojenim proizvodima je iz godine u godinu sve veći, a svako novo izdanje Sajma je obilježeno brojnim posjetiteljima kao i velikim brojem ekološki certificiranih proizvođača (ovoga puta njih 16). Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.

ekoloski_sajam_opatija_2016_ljetno_izdanje_kolovoz (1)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!