U OKU KAMERE Održano potpisivanje ugovora i početak radova na dječjem vrtiću Veprinac

Postojeća zgrada će biti dograđena sa sjeveroistočne strane, što će omogućiti boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom.

Veprinac – Danas su u Gradu Opatiji potpisani ugovori za izgradnju dječjeg vrtića Veprinac. Vrijednost gradnje novog dječjeg vrtića Veprinac, područnog vrtića Dječjeg vrtića Opatija iznosi 6.794.646,31 kuna od čega će 5.435.717,05 kuna biti pokriveno bespovratnim sredstvima iz EU fonda dok će ostatak financirati Grad Opatija.

Grad Opatija sredstva je dobio na natječaju Ministarstva poljoprivrede tipa operacije 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu Programa ruralnog razvoja RH.

Prijavljenom projektu Grada Opatije, za dogradnju zgrade u kojoj je smješten dječji vrtić i područna škola Veprinac, odobreno je bespovratnih 5.435.717,05 kn. Postojeća zgrada će biti dograđena sa sjeveroistočne strane, što će omogućiti boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom.

Dječji vrtić u Veprincu djeluje u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Područne škole Veprinac te u njemu djeluje jedna kombinirana odgojno-obrazovna skupina poludnevnog i cjelodnevnog programa. Trenutačno je upisano 32-oje djece, a cilj je dograditi i proširiti vrtićki prostor za veći kapacitet, oko 50 djece. Dogradnjom novog prostora vrtića poboljšat će se uvjeti rada i života stanovnika Veprinca te uštedjeti u troškovima prijevoza koje imaju roditelji predškolaca.

Izvođač radova je tvrtka EDING d.o.o., Zagreb. Radovi na dogradnji vrtića trebali bi trajati 18 mjeseci.

Za sada se svi građevinski radovi na području Grada Opatije, kojima je investitor Grad, normalno izvode. U slučaju novonastalih okolnosti bit će privremeno obustavljeni, sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.