U OKU KAMERE Održavanje Markove obilježio zanimljiv program i nestabilne vremenske prilike @ Veprinac

Uprizorenje srednjovjekovnog Veprinca u potpunosti je zasjalo u starom gradu i pred crkvom Sv. Marka uz pomoć mališana iz veprinačke područne škole.

Veprinac – Vremenske neprilike i ove godine pomutile su planove organizatorima Markove. Otvorenje jučerašnjeg programa tako je prošlo uz oblačno vrijeme i kišu, da bi se samo kroz dva sata u potpunosti razvedrilo, što je ujedno i omogućilo održavanje najavljenog programa na otvorenom.

Iako su organizatori pripremili šator za posjetitelje u kojem je bilo predviđeno održavanje djela programa, uprizorenje srednjovjekovnog Veprinca u potpunosti je zasjalo u starom gradu i pred crkvom Sv. Marka uz pomoć mališana iz veprinačke područne škole.

Streličarstvo, mačevanje, vrtuljak, dječje igre i radionice, stari zanati, viteški turnir i degustacija jela srednjega vijeka, koje realizira udruga za promicanje kreativnosti Merlin i gosti (Udruga Ordo Sancti Viti/Rijeka, Srednjeveško društvo „Red kraljevega Orla“/SLO,Nova Compania Vis Fierri/Trst IT,Viridi Hedera/Ribnica SLO, kuhar Rihard Baša/Bistrica SLO) glavna su okosnica srednjovjekovnog kampa koji se može pogledati i danas od 10 do 15 sati.

Uz navedeni program organizatori iz Kulturnog društva Veprinac pripremili su bogat program koji je uključivao  priredbu mališana iz dječjega vrtića i područne škole Veprinac, nastup Mješovitih zborova Maestral i Drenova, zatim natjecanje u pripremi žbravade, predstavu ”Kanat na vetre“, dramske sekcije udruge ”Domoljub 1909“ i nastup Mješovitog zbora „Štorija“ Rukavac. U zabavnom djelu programa nastupila je Vanessa Jakac, a druženje je zaokruženo nastupom Lady luna banda.

error: Content is protected !!