U OKU KAMERE Okončana je energetska obnova zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima

– Izuzetno smo sretni i zadovoljni što smo unazad dvije godine obnovili našu matičnu školu u centru Matulja te područne škole u Jušićima i Rukavcu. Tako su stvoreni uvjeti za kvalitetan rad i boravak za preko 560 učenika i 65 djelatnika škole uz značajne uštede u režijskim troškovima, istaknula je Astrid Massari, ravnateljica OŠ Dr. Andrija Mohorovičić.

Matulji – Na platou ispred osnovne škole u centru Matulja danas je održana konferencija za medije povodom završetka energetske obnove zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić. Konferenciji su prisustvovali načelnik Općine Matulji Mario Ćiković, ravnateljica OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Astrid Massari, voditeljica EU projekata iz Općine Matulji Astra Gašparini kao i predstavnik nadzora građenja te tvrtke koja je vodila promidžbu i vidljivost ovog projekta.

Projekt „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić na adresi Šetalište Drage Gervaisa 2, Matulji” uvodno je prezentirala voditeljica EU projekata iz Općine Matulji Astra Gašparini istaknuvši kako se radi o energetskoj obnovi koja obuhvaća radove na postavi toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade sa ETICS toplinsko-fasadnim sustavom i dodatnu izolaciju ravnog krova što je doprinijelo da zgrada osnovne škole prijeđe iz C u energetski razred A+. Zahvaljujući energetskoj obnovi ostvarena je projektirana ušteda toplinske energije za grijanje i hlađenje od preko 77%.

– Općina Matulji uspješno je završila još jedan projekt energetske obnove objekata javne namjene u našoj općini, u samo pet mjeseci postojeća zgrada osnovne škole je kompletno obnovljena i svi radovi su završeni u planiranom roku i prema projektnoj dokumentaciji. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.167.245,00 kn, a uspješnom aplikacijom na javni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ (ref. Oznaka KK.04.2.1.04) osigurali smo bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 1.817.723,25 Kn te sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije bespovratni u iznosu od 1.579.135,00 Kn. Ostatak novaca osigurala je Općina Matulji iz svog proračuna,
naglasio je  Mario Ćiković, načelnik Općine Matulji.

– Izuzetno smo sretni i zadovoljni što smo unazad dvije godine obnovili našu matičnu školu u centru Matulja te područne škole u Jušićima i Rukavcu. Tako su stvoreni uvjeti za kvalitetan rad i boravak za preko 560 učenika i 65 djelatnika škole uz značajne uštede u režijskim troškovima. Zahvaljujem se prvenstveno Općini Matulji i svima koji su doprinijeli uspješnim provedbama projekata energetske obnove naše matične škole i područnih škola koje djeluje na području Općine Matulji, istaknula je Astrid Massari, ravnateljica OŠ Dr. Andrija Mohorovičić.

Izvođač radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima bila je tvrtka X.O.A. Gradnja d.o.o iz Rijeke, nadzor građenja vodila je tvrtka Rubeco d.o.o. iz Rijeke, projekt je izradila tvrtka Delfin grupa d.o.o iz Rijeke , a promidžbu i vidljivost EU projekta vodila je tvrtka PUPPIS d.o.o. iz Rijeke. Zahvaljujući energetskoj obnovi zgrada Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić će ubuduće imati smanjenu potrošnju energije uz povoljnu mikroklimu za rad i boravak učenika i djelatnika škole, produžuje se vijek trajanja zgrade te će se smanjiti troškovi za održavanje zgrade uz značajno smanjenje emisije CO2 za preko 77%.

error: Content is protected !!