U OKU KAMERE Opatijski đaci posjetili Kastav kako bi se upoznali s poviješću svog kraja

Četrdesetak učenika srednjih škola sa svojim profesorima krenulo je u posjet kulturnim i povijesnim znamenitostima Kastavštine.

Kastav – U okviru programa Zavičajna povijest koji svake godine UABA Grada Opatije provodi s učenicima srednjih Opatijskih škola ove godine održan je posjet Kastavštini. Četrdesetak učenika srednjih škola sa svojim profesorima krenulo je u posjet kulturnim i povijesnim znamenitostima Kastavštine.

– Kod spomenika Partizanu na Rubešima dočekali su nas članovi UABA Kastav, a predsjednik UABA Ivica Rubeša istaknuo je značaj ovog spomenika i antifašističke borbe ovog kraja. Položen je vijenac i minutom šutnje odana počast svim poginulim u NOR-u žrtvama fašističkog terora i braniteljima u Domovinskom ratu, kazala je Suzana Cvjetković iz UABA-e Opatija.

Tijekom gostovanja, učenici su posjetili i muzej u Kastvu, gdje ih ih kustos upoznao s važnosti ovog Grad i starom poviješću. Pozdravio ih je i zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić koji je iskazao zadovoljstvo da se mladi ljudi upoznaju s znamenitostima svog kraja i s povijesti koja je izuzetno bogata.

Posjet je završio zajedničkim druženjem i novim saznanjima o ljepotama svog kraja.

error: Content is protected !!