U OKU KAMERE Opatijski planinari u proljetnoj radnoj akciji na Učki

Zahvaljujući vrijednim i predanim rukama opatijskih planinara jedini planinarski dom na Učki i uređeni planinarski putovi u opatijskom zaleđu sada spremno dočekuju svoje posjetitelje u novom Ruhu.

Poklon –  Četrdeset članova i prijatelja Planinarskog društva „Opatija“ sudjelovalo je protekle subote u proljetnoj radnoj akciji uređenja Planinarskog doma „Poklon“ i putova koje Društvo održava.

– Članovi grupe zadužene za uređenje doma proveli su generalno čišćenje samoga doma i okolice, ispilili i složili drva, uredili okućnicu i okolicu doma te posadili cvijeće. Članovi grupe zadužene za čišćenje planinarskih putova podijeljeni su u četiri skupine, od kojih je svaka raspoređena na zasebnu dionicu. Prva skupina čistila je stazu Brdo – Brložnik (od gornjeg plinovoda do ulaza u stijene), druga stazu Brdo – Planik (od donje ceste do gornje ceste), treća stazu Brdo – Zvoncev vrh, a četvrta je uređivala markacije na stazi Brdo – Tumpići (od lovačke kućice do mjesta gdje završava bijela cesta i započinje šumska staza za Tumpiće) te čistila stazu za Budišinac (koja se odvaja od staze Brdo – Zvoncev vrh). Radna akcija završila je zajedničkim ručkom i prigodnim druženjem u Planinarskom domu „Poklon“. Zahvaljujući vrijednim i predanim rukama opatijskih planinara jedini planinarski dom na Učki i uređeni planinarski putovi u opatijskom zaleđu sada spremno dočekuju svoje posjetitelje u novom ruhu, kazala nam je Ivana Eterović, ispred PD Opatija.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net