U OKU KAMERE Otvorena izložba “Bio jednom jedan car”

Izložba u UP Juraj Šporer otvorena do 10. travnja 2019.

Opatija – U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer otvorena je izložba “Bio jednom jedan car”. Izložba Hrvatskog muzeja turizma otvorena je kao jedna od manifestacija muzejske nacionalne manifestacije “Noć muzeja 2019.”

Terma su izložbe mnogobrojne ugledne carske glave i članove njihovih obitelji koji su posjetili i boravili u Opatiji. Djelić bogate i osebujne povijesti grada Opatije svakako čine i impozantna imena careva, kraljeva, carevića, grofova, kneginja i brojnih drugih članova najuglednijih carskih i kraljevskih dvorova iz Europe i cijeloga svijeta. Oni svakako predstavljaju dijamantni pečat vremena i potvrdu uzbudljive povijesti ovoga grada.

Opatiju su posjetili austrijska carica i ugarsko-hrvatska kraljica Sissi i njen suprug car Franjo Josip I., kći francuskog kralja, grčki kralj, unuk ruskog cara, japanska princeza i brat njemačke carice i svatko od njih je na svoj način sudjelovao u razvoju grada. Vrlo brzo, upravo zahvaljujući uglednim imenima s europskih i svjetskih kraljevskih dvorova, Opatija postaje turistički imperativ.

Izložba će biti otvorena do 10. travnja 2019.

error: Content is protected !!