FOTO: Otvorena izložba Branke Marčete @ Konoba Istranka

branka_marceta_izlozba_istranka_2014_1

Dvanaest ulja na platnu različitog formata i dva batika na temu karnevala “koji kao da su naslikani” za udoban rustikalni ugođaj prostora, odlično se uklopilo i zasjalo u punom sjaju.

Opatija – Izložba akademske slikarice i likovne pedagoginje Branke Marčete, jučer je otvorena, u prostorijama Konobe Istranka u Opatiji. Dvanaest ulja na platnu različitog formata i dva batika na temu karnevala “koji kao da su naslikani” za udoban rustikalni ugođaj prostora, odlično se uklopilo i zasjalo u punom sjaju.

branka_marceta_izlozba_istranka_2014

U svojoj likovnoj kritici Jasna Rodin, opisujući svijet Brankinih maski, dobro primjećuje da je to “svijet doživljen kroz prizmu radosti i slavljenja života u kojem je svaki dan poseban, a svaki doživljaj vizualno vrijedan divljenja i pažnje. Svaka slika kreacija je za sebe, sastavljena od mnoštva lakih sitnih nanosa živih pulsirajućih boja koje otkrivaju ekspresivan bogat, duhovit i vedar likovni jezik opisujući karneval na najupečatljiviji način.”

Posjetioci, a to su bili ljubitelji umjetnosti, Brankini učenici i prijatelji proveli su ugodne trenutke u upoznavanju, razgovoru i druženju, uz dobar zalogaj i kapljicu kojima su ih počastili prijatni domaćini, vlasnici konobe Goran i Mladen.

Treba naglasiti da ovo nije prva izložba u prostoru opatijske Konobe Istranka, te da je prethodno predstavljen akademski slikar Goran Štimac, a sve u nastojanju približavanja i afirmacije umjetnika i umjetnosti općenito.

S vlasnicima konobe također je dogovoreno da će se s izložbenim programima nastaviti i u buduće, što će biti dobra prilika za nova predstavljanja i druženja s autorima. Izložba ostaje otvorena i može se posjetiti do 07. ožujka 2014. godine.

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!