U oku kamere: Otvorena izložba ‘Maškare dječjim očima’ @ caffe bar Tik-tak

izlozba_malisani_tik_tak_opatija_2014 (1)

U prigodnom programu povodom otvorenja, mališane je animirao Valerio Benčić Vale, dok su za okrjepu bili zadužena vrijedni domaćini opatijskog Tik-Taka. Izložba radova likovne radionice Dječjeg vrtića Opatija, u čijoj je realizaciji pomogla galerija-atelier Giulio Bonačić, bit će otvorena do 7. ožujka.

izlozba_malisani_tik_tak_opatija_2014 (4)

Opatija – Izložba Likovne radionice Dječjeg vrtića Opatija, pod nazivom ‘Maškare dječjim očima’, otvorena je u caffe baru Tik-tak, a naši najmlađi sugrađani prezentirali su sav raskoš svog talenta i kreativnosti. U prigodnom programu povodom otvorenja, mališane je animirao Valerio Benčić Vale, dok su za okrjepu bili zadužena vrijedni domaćini opatijskog Tik-Taka.

Djeca predškolske dobi vrlo su radoznala, nesputana pravilima, te su, stoga, originalna i neposredna u likovnom izričaju. Teta Slavica kaže da im treba nuditi mnoštvo materijala, poticati ih da isprobavaju, kombiniraju i eksperimentiraju. Tako započinju osobno traganje za odgovarajućim izrazom svojih doživljaja. Igra je jezik kojim se sva djeca sporazumijevanju, no njihove ideje i misli ponekad ostaju nezapažene. Dječje stvaralaštvo u predškolskoj dobi je najvrjednija osobina i bogatstvo koje treba njegovati, a likovni izraz sadrži sve elemente za poticanje i razvijanje upravo te osobine.

izlozba_malisani_tik_tak_opatija_2014 (2)

Male slikare likovnim tehnikama podučava voditeljica Slavica Štulic, tako da je kroz njezinu “majstorsku radionicu” prošlo do danas na stotine djevojčica i dječaka. Dječji radovi nastali u likovnoj radionici, bili su izloženi u Umjetnčkom paviljonu “J.Šporer, te u galerijama opatijskih hotela “Imperijal”, “Adriatic”, “Jadran”, “Galeriji atelieru Giulio Bonačić”… Mali slikari su sudjelovali i na izložbi “Svijet odraslih u viđenju djece” održanoj u Umjetničkom paviljonu Grada Zagreb.

Ova izložba nije početak niti kraj dječjeg likovnog stvaralaštva, već sažetak jedne umjetničke avanture, koja će možda, za neke od polaznika biti i njihov kasniji životni izbor. Izložba radova likovne radionice Dječjeg vrtića Opatija, u čijoj je realizaciji pomogla galerija-atelier Giulio Bonačić, bit će otvorena do 7. ožujka.

izlozba_malisani_tik_tak_opatija_2014 (5)

N. C. / PodUČkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!