U oku kamere: Otvorena izložba Vedrana Ružića u Bad Ischlu

Vedran Ružić i Elizabet Jovanović - autori slikovnice Mačak z Voloskega

Vedran Ružić i Elizabet Jovanović – autori slikovnice Mačak z Voloskega

Izložba slika u poznatom austrijskom odmaralištu predstavlja zanimljiv oblik promocije Opatijske rivijere, a cjelokupni promidžbeni paket, uz klasičan turistički materijal, zaokružen je podjelom čokoladica s likom mačka koje je izradio atelier Ecostyle.

izlozba_vedran_ruzic_bad_ischl_2015 (1)

Bad Ischl – U Gradskom muzeju Grada Bad Ischla, prošle subote, otvorena je izložba mladog liburnijskog slikara Vedrana Ružića. Izložba predstavlja nastavak uspješne suradnje s austrijskim gradom prijateljem te je organizirana uz financijsku potporu Grada Opatije. Slike iz ciklusa ”Mačak z Voloskega“ te još nekoliko slika tipičnih opatijskih motiva, na dan otvorenja bile su upotpunjene prezentacijom istoimene slikovnice na njemačkom jeziku u izdanju Adamića.

Izložba slika u poznatom austrijskom odmaralištu predstavlja zanimljiv oblik promocije Opatijske rivijere, a cjelokupni promidžbeni paket, uz klasičan turistički materijal, zaokružen je podjelom čokoladica s likom vološćanskog mačka koje je izradio atelier Ecostyle.

izlozba_vedran_ruzic_bad_ischl_2015 (2)

Prilikom otvaranja izložbe gradonačelnik Heide reko je da mu je izuzetno drago da u svom gradu može ugostiti mladog i perspektivnog umjetnika, te da je to dobar način za promociju mladih umjetničkih snaga između dva zbratimljena grada. Ovo su pravi oblici partnerske suradnje, a na to se nadovezuje i EU projekt koji trenutno pripremamo zajedno s Opatijom zaključio je Heide.

Svoje zadovoljstvo nastavkom uspješne suradnje istaknuo je i gradonačelnik Dujmić, koji se prisjetio ovogodišnje suradnje za vrijeme velike hortikulturalne izložbe, kada je Opatija u Bad Ischlu dobila istoimenu šetnicu. Detaljnije ja tamošnjoj javnosti predstavio slikovnicu ”Mačak z Voloskega“ i najavio da će se uskoro primjerci ove slikovnice biti podijeljeni djeci u vrtićima Bad Ischla kako bi se upoznali s Opatijom, odnosno Voloskom. Izložba Vedrana Ružića ostaje otvorena do 31. listopada.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!