U OKU KAMERE Otvorena izložba ‘Zgora oblaki’ Diane Radović @ Kastav

Njezin autorski rad „Mlikarice“ nagrađen od tiflološkog muzeja u Zagrebu gdje se i danas nalazi u stalnoj postavi muzeja.

Kastav – Izložba ‘Zgora oblaki’ autorice Diane Radović otvorena je večeras u galerijskom prostoru crkve sv. Trojice. Uz autoricu izložbu su otvorili Helena Ninković Budimlija, predsjednica udruge Kastafsko kulturno leto i Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva, a samo otvorenje glazbeno su oplemeni Imran Duraj i Sara Astafović.

Diana Radović bavi se keramikom 13 godina. Godine 2007. završila je početni i napredni tečaj keramike pod vodstvom renomiranog keramičara prof. Borisa Roce na riječkom Narodnom učilištu. Po zanimanju prof. pedagogije svoju je ljubav prema keramici često koristila u radu s djecom kao i osobama s invaliditetom. Jedna je od organizatorica Likovne kolonije Centra za rehabilitaciju Rijeka na kojoj je bila voditelj keramičke radionice i radionice batika, kao i dvije izložbe keramike nastale u terapijskom radu sa štićenicima Centra za rehabilitaciju Rijeka, a njezin je autorski rad „Mlikarice“ nagrađen od tiflološkog muzeja u Zagrebu gdje se i danas nalazi u stalnoj postavi muzeja.

Izložba će se moći pogledati sve do 30. kolovoza, svakim danom od 19 do 21 sat, a vrijedi napomenuti da je ovo posljednja izložba otvorena u sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta.

error: Content is protected !!