U oku kamere: Otvorena trgovina Prokulica – Svježina tržnice u centru Voloskog

Trenutno u asortimanu imaju povrće, voće, žitarice, kozje i kravlje proizvode, suhomesnate proizvode, namaze, brašna, tofu, sve vrste tjestenine, pekmeze, džemove, med, raw slastice, konopljine proizvode, orašaste plodove, vina, ulja, ekološka sredstva za čišćenje, široku paletu prirodnih sokova, začinske soli, chilli umak, a uskoro će u ponudi imati i svježe meso s ekološkim certifikatom…

Volosko – Trgovina Prokulica je mali simpatični dućan s dušom, koji nudi eko, bio i organski uzgojenu hranu lokalnih proizvođača, koja se ne može naći u klasičnim trgovačkim lancima, a posebno njeguje topao i blizak odnos s kupcima. Iza simpatičnog imena Prokulica stoji vlasnica Andreja Ratković, koja je s iskustvom u prodaji, interesantnom idejom, velikim entuzijazmom te ljubavi prema hrani ovih dana u samom središtu Voloskog (preko puta slastičarne Kaokakao) na adresi A. Štangera 53, započela svoju poduzetničku avanturu.

– Ono što sam cijelo vrijeme zaista htjela jest prodavati hranu provjerene kvalitete, koju poznajem, koja je uzgojena u mojoj blizini i za koju mogu osobno jamčiti da je vrhunska. Ako uspijem barem dio svog entuzijazma prema dobroj namirnici i pouzdanom proizvođaču prenijeti na kupce i ako uspijem izgraditi mjesto gdje ljudi dolaze sa zadovoljstvom i povjerenjem – smatrat ću da sam uspjela realizirati svoj naum”, kaže gospođa Ratković. ” Otvaranjem Prokulice odgovaramo na potrebe kvarnerskog tržišta za cjelovitom ponudom proizvoda vrhunske kvalitete, a istovremeno ostvarujemo i svoju veliku poslovnu želju otvaranja Prokulice u Volosku. Tako želimo nadopuniti ponudu i brojnim turistima, kojima je ovakva ponuda dio uobičajenog sadržaja kojeg mogu pronaći u svim urbanim središtima diljem Europe i svijeta, kazala je Ratković.

Poslovna strategija trgovine je koncept tržnice u malom, gdje se nude eko, bio i organski lokalni proizvodi uz naglasak na svježe i sezonsko. Kako bi svaki kupac bio siguran da će ga njegov proizvod sačekati, Prokulica će uskoro lansirati projekt naručivanja i rezervacije proizvoda, a postojat će i mogućnost besplatne dostave na kućni i poslovni prag u terminu koji najbolje odgovara kupcu.

– Rijetko tko danas stigne i raditi i stići na vrijeme nabaviti vrhunske namirnice. Rješenje za to svakako nudi Prokulica, koja će na vašu kućnu ili poslovnu adresu donositi samo provjereno zdrave namirnice. Osim dostave, moći će se koristiti i simpatična drive in usluga, kojom smo omogućili kupcima kupovinu iz vozila, dodaje vlasnica.

Trenutno u asortimanu imaju povrće, voće, žitarice, kozje i kravlje proizvode, suhomesnate proizvode, namaze, brašna, tofu, sve vrste tjestenine, pekmeze, džemove, med, raw slastice, konopljine proizvode, orašaste plodove, vina, ulja, ekološka sredstva za čišćenje, široku paletu prirodnih sokova, začinske soli, chilli umak, a uskoro će u ponudi imati i svježe meso s ekološkim certifikatom, što nema niti jedna trgovina u Hrvatskoj. Od inozemnih proizvoda u ponudi imaju danas jako zdrave i popularne proizvode poput ekološkog kokosovog ulja, kokosovog brašna, šećera kokosovog cvijeta, chia sjemenki, đumbira u prahu, kurkume u sl., a njih su uključili u asortiman isključivo na zahtjev kupaca. Proizvodi njihovih dobavljača nemaju aditiva i konzervansa te su sinonim za pravi, tradicionalni, autohtoni proizvod.

– Aktivno sudjelujući u višegodišnjim procesima okupljanja lokalnih OPG-ova kroz Grupu solidarne razmjene i organizaciju sajma Zeleni Kastav, uočila sam kako Opatijci nemaju mjesto na kojemu mogu svakodnevno kupovati proizvode kontroliranog podrijetla (ekološke, biodinamičke ili organske). Kod kupaca se pojavila potreba za proširenjem ponude, a kod uzgajivača potreba za dodatnim kanalima distribucije proizvoda. Jačanje prodajnih kanala bio je temelj projekta, a osnovno načelo poticanje i promocija lokalne proizvodnje i potrošnje, čime se polučuju značajni gospodarski učinci na lokalnoj razini. OPG-ova ima jako puno, ali to ne znači da radimo sa svima. Prvenstveno zahtijevamo prvoklasne proizvode, dodala je Ratković.

Svi koji žele biti informirani o razvoju Prokulice, mogu ih pratiti preko FB stranice.

– Prodaja će se odvijati preko linka za narudžbu i u prodajnom prostoru. Funkcionirat ćemo po sistemu “petak – nedjelja-četvrtak”, gdje će se petkom otključavati link s ponudom, nedjeljom će se zaključavati, a četvrtkom će biti dostava. Dok su u trgovini kupcima dostupni od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!