U oku kamere: Pada snijeg, pada i drveće @ Opatija

Jesen obično pamtimo po tome što pada lišće s drveća, a ovu ćemo zimsku hladnoću pamtiti po tome što su u Opatiji padala čitava drva, i to njih desetak po čitavom gradu.

Opatija – Čempres koji je već godinama bdio nad opatijskim kinom, zaključio je svoju ”čuvarsku karijeru” iste godine kad je kino sravnjeno sa zemljom – ne mogavši više izdržati takav život, a posebice snijeg i hladnoću, čempres se ovog vikenda bacio u provaliju parkirališta gdje su ga našli djelatnici Parkova koji će ga odnijeti na posljednje počivalište, što je zabilježila i naše oko kamere.

Inače, ovog vikenda stradalo je desetak komada drveća diljem Opatije – dva čempresa pala su na prostoru oko nekadašnjeg kina, na Kosovu se srušio hrast i crnika, a oko nogometnog igrališta dva čempresa od kojih je jedan zakrčio javni put i oštetio krov susjedne kuće. Dio stabala morao je biti i preventivno porušen, a iz Parkova doznajemo kako slična sudbina prijeti i velikom, dvadesetmetarskom cedru pokraj zida Ljetne pozornice, koji se opasno nagnuo – valjda da vidi što se to događa na opatijskom klizalištu…

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!