U oku kamere: Planinarsko društvo ”Opatija“ proglašeno najboljim planinarskim društvom u 2015. godini

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovo priznanje stiglo je samo dvije godine nakon priznanja Hrvatskoga planinarskog saveza kojim je Društvo proglašeno najboljim upravljačem planinarskog objekta (2013.), što je važna i nezanemariva potvrda predana i kvalitetna rada opatijskih planinara.

Opatija – Na svečanoj sjednici održanoj ovog ponedjeljka u Zagrebu Hrvatski planinarski savez dodijelio je posebno priznanje Planinarskom društvu ”Opatija“ za najbolje planinarsko društvo u 2015. godini.

pd_opatija_priznanjje_zagreb_2015 (2)

Ovo priznanje stiglo je samo dvije godine nakon priznanja Hrvatskoga planinarskog saveza kojim je Društvo proglašeno najboljim upravljačem planinarskog objekta (2013.), što je važna i nezanemariva potvrda predana i kvalitetna rada opatijskih planinara. U godini na izmaku nastavljeni su opsežni radovi na obnovi i uređenju Planinarskog doma ”Poklon“, u koje je najviše bilo uključeno nekoliko članova Društva, a 12. rujna 2015. proslavljeno je prvih 50 godina Doma uz posjet brojnih planinara i organizirane planinarske ture. Uređenje Doma dobilo je svoj vrhunac upravo u prosincu ove godine, kada je Grad Opatija donirao potrebna financijska sredstva za novu kuhinju. Uz radove oko uređenja Doma Društvo je uspješno organiziralo i realiziralo brojne društvene izlete u Hrvatskoj i Sloveniji, a ujedno je dobilo pohvale s različitih strana za nedavno otvorenu Opatijsku planinarsku obilaznicu, koju nerijetki ocjenjuju jednom od najljepših hrvatskih planinarskih obilaznica. Društvo je u protekloj godini organiziralo nekoliko izložbi slika i fotografija, a nakon ljeta pokrenulo i ciklus javnih predavanja edukativnoga karaktera – sve s ciljem promocije i popularizacije planinarstva među širim građanstvom.

Predsjednica Mirjana Brumnjak čestitala je svim članovima Društva, naglasivši kako dobiveno priznanje ne stoji na ponos samo njima već Gradu Opatiji i lokalnoj zajednici u cjelini, s kojima Društvo ostvaruje sve bolju suradnju.

Ivana Eterović / PodUčkun.net
Foto: Alan Čaplar

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net