U oku kamere: Plava zastava na plaži Ičići

Podizanjem Plave zastave, međunarodnog priznanja za čistoću mora te kvalitete sadržaja na plažama, obilježen je i službeni početak sezone kupanja.

Ičići – Jučer je na plaži u Ičićima podignuta Plava zastava devetu godinu. Zastavu su podigli predsjednica TZ Ičići Tatjana Bartolin, generalni direktor ACI-ja Anto Violić te opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Podizanjem Plave zastave, međunarodnog priznanja za čistoću mora te kvalitete sadržaja na plažama, obilježen je i službeni početak sezone kupanja.

– Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije. Plava zastava je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavješćivanja javnosti, kada je u pitanju briga za more i obalni pojas, a posebno kada je u pitanju briga za obalne prostore koji trpe najjači pritisak, a to su upravo plaže i marine. Važno je napomenuti da plaže i marine na stajaćim (slatkim) vodama također mogu biti nosioci međunarodne Plave zastave, istaknuto je na stranicama udruge Lijepa naša.

Opatijske mažoretkinje i djeca iz engleske grupe Dječjeg vrtića Opatija Ičići uveličali su ovaj trenutak.

[nggallery id=232]

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!