U OKU KAMERE Podmladak Planinarskog društva ‘Opatija’ po tuči i olujnom vjetru na vrhu Učke

U OKU KAMERE Podmladak Planinarskog društva ‘Opatija’ po tuči i olujnom vjetru na vrhu Učke

Foto: Florijan Tomc, Leon Sušanj i Ivana Eterović

Iz Planinarskog društva „Opatija“ ističu da su beskrajno ponosni na svoje male planinare, koji su junački odradili iznimno težak uspon na Vojak, u takvim vremenskim neprilikama koje nisu imali prilike doživjeti ni mnogi stariji i iskusniji planinari.

Poklon – Protekli je vikend održan prvi ovogodišnji izlet Planinarskog društva „Opatija“ namijenjen isključivo djeci i mladima, koji je uključivao njihov dvodnevni boravak u Planinarskom domu „Poklon“. Izvorno je prvi dan bio planiran uspon na Vojak i Suhi vrh te vidikovac Krog, no s obzirom na iznimno teške vremenske uvjete plan je donekle prilagođen, iako se nije odustalo od uspona. Hrabar planinarski podmladak Planinarskog društva „Opatija“ u pratnji dvoje vodiča uspeo se tako klasičnim, inače najjednostavnijim putem na najviši vrh Učke po kiši i laganoj tuči, a potom se praćen jakom kišom i olujnim vjetrom spustio grebenom na sedlo i zaputio istarskom stranom natrag prema Poklonu.

Iako su u planinarski dom stigli mokri do kože, a neki i poderanih kabanica, to nije nimalo utjecalo na njihovo raspoloženje, pa su svoje druženje nastavili na suhom u ugodnoj toplini planinarskog doma. Drugi dan uslijedilo je spuštanje s Poklona preko Poljana prema Opatiji, gdje su ih dočekali roditelji. Iz Planinarskog društva „Opatija“ ističu da su beskrajno ponosni na svoje male planinare, koji su junački odradili iznimno težak uspon na Vojak, u takvim vremenskim neprilikama koje nisu imali prilike doživjeti ni mnogi stariji i iskusniji planinari.Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net