U oku kamere: Poljski knjižničari u posjeti opatijskim kolegama

Tako se suradnja započeta prošloga ljeta otvaranjem Poljskog kutka u opatijskoj knjižnici u ovih godinu dana intenzivirala različitim susretima, radionicama te razmjenom iskustava i kulturnim programima.

Opatija – Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Viktor Car Emin” jučer je posjetilo 37 kolega iz školskih, visokoškolskih, sveučilišnih i narodnih knjižnica Republike Poljske. Poljski su knjižničari u studijskom posjetu knjižnicama Primorsko-goranske te Istarske županije u organizaciji UEF-e (Unia Europejskich Federalistow) i Opatija im je prva stanica na putu.

Nakon obilaska svih spomenica znamenitim Poljacima koji su boravili na ovom području pod stručnim vodstvom predsjednice kulturne udruge Fryderyk Chopin Jolante Čar, stigli su u Gradsku knjižnicu gdje ih je dočekala Ravnateljica knjižnice Suzana Šturm-Kržić i kroz kratak uvod te odgovarajući na pitanja zainteresiranih upoznala sa poviješću knjižnice, njenom djelatnošću i ulogom u kulturnom životu zajednice.

Uz malu zakusku dobrodošlice obišli su poljski kutak, posebnost Gradske knjižnice Opatija te samu knjižnicu razmjenjujući iskustva s opatijskim kolegama. Tako se naime suradnja započeta prošloga ljeta otvaranjem Poljskog kutka u opatijskoj knjižnici u ovih godinu dana intenzivirala različitim susretima, radionicama te razmjenom iskustava i kulturnim programima.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!