U oku kamere: Ponovo živi mostić na Slatini @ Opatija

slatina_mostic_2013 (3)

Nije Stari most, niti još stariji i ljepši, nije ni Pelješki most, niti Golden Gate… Ali ipak, obnova mostića na plaži Slatina veseli, jer i svaki mali pomak vodi ka novom i ljepšem izgledu centralnog gradskog kupališta.

Opatija – Novi mul, umjetni otok, dječji bazeni, pješčana površina za sportske aktivnosti, prošireni plato za kupanje i sunčanje, plićak sa sitnim šljunkom, preoblikovane građevine Pančere, scenski plato za muzičare i amfiteatar za gledatelje te vodena morska muzička fontana u moru… Sve to trebala bi imati nova plaža na Slatini prema ideji Programsko-prostorne studije Grada Opatije.

Međutim, dok se sve to ne provede u djelo, vesele i male stvari koje se dogode na uljepšavanju centralne gradske plaži. Jedna od njih jest i rekonstrukcija mostića koji je spajao dva dijela kupališta razdvojena ”bazenčićem”, a kojeg je prije nekoliko godina srušilo jugo.

U jutarnjim satima ”gazda Pero” i radnici postavili su novi mostić, pa ne čekajte nego već danas isprobajte kako ”sjeda” pod nogama…

slatina_mostic_2013 (1)

slatina_mostic_2013 (2)

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!