U OKU KAMERE Posada Šaškin / Bitterman dobitnici “fair play” nagrade

Usprkos svim nedaćama naša je posada stigla do cilja u Limi osvojivši 38. mjesto.

Bitterman i Šaškin na dodjeli nagrade

Zagreb – Završio je 68. izbor najboljih sportaša godine u organizaciji Sportskih novosti. Ove godine je svoj glas najboljima dalo 290 sportskih novinara iz 55 redakcija iz cijele Hrvatske, a svečanost dodjele nagrada održana je nedavno u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

Nagradu ‘fair-play’ dobila je hrvatska posada na Rallyju Dakar 2019. Daniel Šaškin član Automobilističkog kluba D.T. Poreč i Saša Bitterman, član Automobilističkog kluba Opatija Motorsport, koji su unatoč velikim problemima s vlastitim vozilom u bespućima Perua pružili pomoć izravnim konkurentima francuskoj posadi, koji su ostali bez goriva pa su ih odšlepali do točke tankiranja kao i drugoj francuskoj posadi ustupajući joj svoje rezervne dijelove čime su im omogućili nastavak natjecanja.

Podsjetimo, Porečanin Daniel Šaškin i Zagrepčanin Saša Bitterman član AK Opatija Motorsport tj. posada startnog broja 382 u „Can Am Maverick X3“, egzotičnom vozilu francuskog BBR Teama završila je najteži rally na svijetu.

Suze radosnice i emotivna poruka upućena iz pustinje Perua razveselila je brojne ljubitelje auto sporta, a posebno članove matičnih klubova koji su iz dana u dan pratili kako im kolege napreduju na Rallyju Dakar.

– Daniel Šaškin i Saša Bitterman su upravo ispisali povijest hrvatskog autosporta i sporta općenito, završili su Dakar Rally, najteže automobilističko natjecanje na svijetu! Dečki Vi ste Naš ponos, napisao im je u čestitci Viliam Prodan, također trofejni rally vozač član AK Opatija Motorsport.

– S ponosom vas gledamo dok ispisujete povijest! Bravo dečki! Posebna čestitka našemu članu Saši Bittermanu, koji je upravo ostvario jedan od najvećih klupskih uspjeha, poručili su članovi AK Opatija motorsport posadi Šaškin/Bitterman.

FOTO/VIDEO Upriličen doček Cro Dakar tima – Daniel Šaškin i Saša Bitterman s medaljama stigli u Poreč

error: Content is protected !!