U oku kamere: Posjet austrijske delegacije iz Riegersburga @ Kastav

riegersburg_kastav_3

Organiziran je i turistički obilazak Kastva te su gosti iz Austrije obišli Muzejsku zbirku Kastavštine, Crkvu Sv. Jelene, Crekvinu, Gradsku ložu, Trg Lokvinu i mnoge druge gradske znamenitosti.

Kastav – Delegacija Riegersburga iz Austrije posjetila je Grad Kastav te su tom prilikom gradonačelnik Manfred Reisenhofer i gradonačelnik Ivica Lukanović potpisali Sporazum o uspostavi prijateljskih odnosa između Reigerburga i Grada Kastva.

Sporazum se potpisao u cilju razvijanja prijateljskih odnosa, promocije zajedničkog djelovanja i gospodarske suradnje, jačanja međusobnog razumijevanja između građana Reigersburga i Kastva.

riegersburg_kastav_2

Dva mjesta povezana su mnogim kulturnim i povijesnim sličnostima. Tako je glavna atrakcija Riegersburga velika impresivna građevina koja je u 17. stoljeću dobila svoj današnji izgled. Vlasnici utvrde su kneževi Liechtenstein, a ubraja se u najomiljenija izletnička odredišta Štajeraca. Ova utvrda i mnoge druge povijesne, kulturne i turističke atrakcije predstavljaju tradicionalne poveznice Riegersburga i Kastva.

U ime Grada Kastva, delegaciju su primili gradonačelnik Grada Kastva Ivica Lukanović, zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić, stručna suradnica za izradu i praćenje projekata, Biljana Maljković te Jagoda Špalj, predsjednica Hrvatskog austrijskog društva Rijeka.

Organiziran je i turistički obilazak Kastva te su gosti iz Austrije obišli Muzejsku zbirku Kastavštine, Crkvu Sv. Jelene, Crekvinu, Gradsku ložu, Trg Lokvinu i mnoge druge gradske znamenitosti.

Austrijska delegacija sudjelovala je i na prezentaciji vina, sira i maslinovih ulja Agrolagune d.d. iz Poreča te izrazila zadovoljstvo svojim prisustvom u Kastvu.

Gradonačelnik Reisenhofer je naglasio kako sa velikim zadovoljstvom potpisuje Sporazum o prijateljstvu te kako se nada da će isti biti tek početak lijepe suradnje i odnosa. S navedenim se složio i gradonačelnik Lukanović.

riegersburg_kastav_4

riegersburg_kastav

riegersburg_kastav_1

I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!