U OKU KAMERE Potpisana suradnja između HNK Rijeka i Visoke poslovne škole PAR

Riječ je o potpisivanju ugovora o suradnji kojom se sportašima – studentima omogućuje kroz studijske programe i stručna usavršavanja steći znanja i vještine za uspješno snalaženje u poslovnom svijetu, najčešće nakon završene sportske karijere

Rijeka – Hrvatski nogometni klub Rijeka i Visoka poslovna škola PAR potpisali su suradnju kojom je PAR postao obrazovni PARtner HNK Rijeka. Riječ je o potpisivanju ugovora o suradnji kojom se sportašima – studentima omogućuje kroz studijske programe i stručna usavršavanja steći znanja i vještine za uspješno snalaženje u poslovnom svijetu, najčešće nakon završene sportske karijere. Suradnju su potpisali doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR i Luka Ivančić, generalni direktor Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Naime, PAR u sklopu studija Poslovno upravljanje nudi program „Sportska akademija“ koji je prilagođen sportašima i sportskim djelatnicima. To znači da je pohađanje nastave, polaganje ispita i rješavanje studentskih obveza prilagođeno slobodnom vremenu sportaša.

Pri potpisivanju Ugovora o suradnji dekanica PAR-a Gordana Nikolić naglasila je da je Visoka poslovna škola PAR začetnik dualne karijere sportaša u Republici Hrvatskoj još od 2008. godine. Za studij na PAR-u odlučili su se brojni vrhunski sportaši: vaterpolisti Samir Barać, Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Ivan Krapić, atletičarka i olimpijka Sara Kolak, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka Ivan Mance, teniska sutkinja Anja Vreg, nogometaši Luka Marić, Ivan Vargić i Diego Živulić, skijašice Ana Jelušić i Matea Ferk te odbojkašice Bernarda Brčić i Ivana Kalebić.

Ivan Mance istaknuo je prednosti studiranja na PAR-u, važnost obrazovanja profesionalnih sportaša te razvoja njihove poslovne karijere nakon završetka one sportske:

– PAR pruža sjajne mogućnosti mladim sportašima da se počnu pripremati za život nakon sporta i karijeru koja ne mora nužno biti vezana uz sport. Ujedno, obrazovanje otvara mnoge vidike i mogućnosti, a moram istaknuti da su na fakultetu susretljivi prema obavezama sportaša i stoga bi svim sportašima preporučio da razmisle i ulože u obrazovanje i znanje koje im nakon karijere nudi više opcija.

Luka Ivančić govorio je o važnosti obrazovanja svojih igrača te da je itekako moguće ozbiljno trenirati i studirati:

– Zadovoljni smo suradnjom između Visoke poslovne škole PAR u vidu kvalitete obrazovanja profesionalnih sportaša i mladih igrača koji su budućnost Kluba. PAR i HNK Rijeka već indirektno surađuju po pitanju studijskih programa. Naime, zamjenik sportskog direktora Ivan Mance je pri završetku studijskog programa i njemu će se od ove godine pridružiti i naš daroviti igrač Adrian Liber. Potpisivanjem ove suradnje HNK Rijeka ističe važnost ulaganja u obrazovanje mladih nogometaša, te se vjerujemo da će i drugi sportaši prepoznati PAR kao centar izvrsnosti na ovom području. Nadamo se da je ovo samo početak uspješne, dugogodišnje suradnje, jer obrazovanje je na prvom mjestu.

Gordana Nikolić objasnila je važnost dualne karijere sportaša:

– Tako osiguravamo lakšu prilagodbu sportašima na život nakon aktivne sportske karijere ili pokretanje vlastitog poslovanja, a primjeri naših dosadašnjih studenata – sportaša to i dokazuju te istaknula da su vrhunski sportaši i vrhunski studenti jer imaju disciplinu kako na terenu tako i u učionici.

error: Content is protected !!