U oku kamere: Povjerenstvu predane prve kandidacijske liste i kandidature za (grado)načelnike @ Opatija, Lovran

Uvodna, ”predfaza” kampanje u kojoj se odvajaju ”ozbiljni” i ”neozbiljni” aspiranti na vijećnička i (grado)načelnička mjesta uskoro završava, a dio stranaka već je jučer predao izbornom povjerenstvu svoje liste i kandidature, koje su morali poduprijeti i dovoljnim brojem potpisa sugrađana.

Fernando Kirigin (Koalicija SDP, IDS, HNS, HSU, PGS, HSS, NS )

Opatija, Lovran – Prve kandidature u Opatiji i Lovranu, poduprijete potpisima sugrađana, predale su jučer tijekom dana izbornim povjerenstvima političke stranke i nezavisne liste. U Opatiji, uz aktualnog gradonačelnika Ivu Dujmića, koji je listu predao u jutarnjim satima, učinili su to i njegovi glavni oponenti na svibanjskim izborima – predstavnici koalicije Za bolju Opatiju Viktor Peršić i Fernando Kirigin kao kandidat za gradonačelnika.

– Uz nas dvojicu, listu Zajedno za bolju Opatiju čine: Dušan Kotur, Ana Puz, Alessandra Selak, Biljana Šuša (SDP), Ksenija Baždarić, Vedran Kružić, Bruno Starčić (HNS), Andrej Pošćić, Dražen Turina Šajeta, Neven Varljen (IDS), Gordana Grgurina, Duško Jeličić Dule, Dušan Mušćo, Helena Nalis (HSU) i Sara Sušanj (PGS), kazao je Kirigin, koji je zajedničku listu koalicije čak sedam stranaka predstavio na nedavnoj tiskovnoj konferenciji.

Marko Ćorić (HDZ)

Slična lijeva koalicija, koju čine SDP, HSU, PGS i HSS u Lovranu je jučer predala svoju listu nazvanu Srcem za Lovran i kandidaturu za pozicije načelnika i zamjenika, koje su članovi stranaka namijenili Božidaru Spasojeviću i Vanji Tancabelu.

– U nepuna dva dana prikupili smo preko 350 potpisa za kandidaturu, a predali smo i listu za Vijeće na kojoj se već tradicionalno nalazi šest žena. Ukazuje to na činjenicu da pridajemo važnost ženskoj kvoti, udovoljavajući sada zakonskim okvirima, iako smo mi u SDP-u istu praksu imali i ranijih godina.. Nadamo se vrlo dobrom izbornom rezultatu jer SDP okuplja sve one i okupljati će sve one kojima je interes Lovranaca na Prvom mjestu. Hvala svima na lijepim riječima podrške kao i svim koalicijskim partnerima koji su prepoznali da zajedno sa SDP-om mogu graditi bolju budućnost, kazao je kandidat za načelnika Božidar Spasojević.

Božidar Spasojević (SDP, HSU, HSS)

Potpise je predao i Marko Ćorić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice, u pratnji svojih stranačkih kolega.

– Danas smo predali listu kandidata za gradonačelnika Opatije i za Gradsko vijeće Grada Opatije. Koristim prigodu da se zahvalim svima koju su svojim potpisima dali veliku potporu za našu kandidaturu, kazao je Ćorić.

U poslijepodnevnim satima dokumentaciju za kandidaturu predala je i Liburnijska stranka.

– Nakon “slatkog” umora Stella Brguljan, Sanja Katalinić, Igor Primožić, Linda Petrović, Boris Uršić, Elvis Krivokuća, Sanja Mirković, Doris Vlah, Valentina Vlah, Rudolf Juretić, Nataša Dakota Copany, Nikola Hlanuda, Dolores Semenčić, Ivan Kožul, Odisej Kurilić, Jan Bernd Urban, Ksenija Puž i ja smo zadovoljni i sretni. Hvala svima na pruženoj potpori i budućim glasovima, kazao je kandidat za gradonačelnika i predsjednik LIST-a Nikica Pažin.

Ivo Dujmić (Nezavisna lista)

I Akcija mladih predala je potpise za potvrdu kandidature njihovog kandidata Roberta Kurelića, tako da je kompletirana cijela ”postava” suparnika za mjesto opatijskog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

– Danas smo predali 602 potpisa za moju kandidaturu za gradonačelnika Grada Opatije. Uspjeh ne bi bio moguć bez predanog rada mojih stranačkih kolega i prijatelja koji su lavovski odradili težak posao u trenutku kad sam se ja morao povući iz javnog života na neko vrijeme i na koje sam neizmjerno ponosan i kojima sam beskrajno zahvalan. Ne samo zato što su nastavili predano raditi na prikupljanju podrške, nego zato što su se pokazali u cijeloj situaciji kao pravi prijatelji. Ovaj uspjeh nije moj nego vaš! Mario Alempijević, Elena Bonas, Mario Jakotić, Tadej Krasniqi, Sandi Kršanac, David Kurti, Moreno Lakota, David Perisic, Igor Puž, Neva Slani, Alberto Surina, Stjepan Šprajc, Dino Žigulić i ostali iz Akcije mladih, kao i brojni, brojni prijatelji koji su se u međuvremenu javili, kazao je Robert Kurelić iz Akcije mladih.

Nikica Pažin (LIST)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!