U OKU KAMERE: Predavanjem vrsnog sportskog stručnjaka Pere Kuterovca otvorene 56. Kastavske sportske igre

Pero Kuterovac je 2016. godine izabran kao najbolji europski stručnjak i uvršten među pet najboljih stručnjaka u svijetu koji se bave fizičkom pripremom sportaša. Kastavske sportske igre nastavljaju se u petak natjecanjem u šahu, graničaru i poligonu.

Kastav – Tradicionalne Kastavske sportske igre, 56. po redu, danas su otvorene predavanjem mr. sc. Pere Kuterovca u Gradskoj vijećnici, namijenjenom prvenstveno trenerima i djelatnicima u sportu, ali koje je privuklo i drugu zainteresiranu javnost.

Pero Kuterovac je 2016. godine izabran kao najbolji europski stručnjak i uvršten među pet najboljih stručnjaka u svijetu koji se bave fizičkom pripremom sportaša. Radio je s brojnim osvajačima odličja na svjetskim i europskim prvenstvima te Olimpijskim igrama, a velik dio svoga rada posvetio je problemima poput pretilosti djece, nedostatku kretanja i manjku boravka djece na otvorenom i u sportskim aktivnostima.

Upravo tim temama bilo je posvećeno i njegovo kastavsko gostovanje, pa su tako teme bile „Dugoročno planiranje i usmjeravanje mladih sportaša“ te „Senzitivne faze razvoja djece“. Sudionici su imali prilike naučiti kada se kod djece počinje s razvojem brzine, izdržljivosti i koordinacije, kako napraviti dugoročan plan sportskog razvoja za djecu te kako razvijati inteligenciju djece preko motoričkih sadržaja – sve uz brojne primjere iz prakse.

Kastavske sportske igre nastavljaju se u petak natjecanjem u šahu, graničaru i poligonu.

 

error: Content is protected !!