U oku kamere: Predstavljena Mapa dječjih igrališta @ Opatija

dnd_opatija_plan_djecja_igralista_2016 (3)

Mapa je izrađena u sklopu projekta “Veliki i mali na Vijolici”  zahvaljujući financijskog potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a u njenoj izradi sudjelovali su vijećnici VIII, IX i X saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije.

dnd_opatija_plan_djecja_igralista_2016 (2)

Opatija – Predstavnici Društva ”Naša djeca“ Opatija i Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije jučer su u Vili Antonio predstavili jedinstvenu Mapu dječjih igrališta u Republici Hrvatskoj. Tako je Grad Opatija postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima Mapu dječjih igrališta – vodič kroz 31 igralište za djecu ucrtano na planu grada, s kratkim opisom i fotografijom te pravilima ponašanja na igralištima. Mapa je izrađena u sklopu projekta “Veliki i mali na Vijolici”  zahvaljujući financijskog potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a u njenoj izradi sudjelovali su vijećnici VIII, IX i X saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije.

dnd_opatija_plan_djecja_igralista_2016 (4)

Govornici na prezentaciji bili su zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske i tajnica Društva ”Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić, dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić i vijećnice X saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Nina Žunić i Francesca Renner koje su se predstavile projektom ”Dječjega igrališta – pravo i potreba svakoga djeteta“. Mape dječjih igrališta podijeljene se ustanovama koje skrbe o djeci, a dostupne su prostorijama DND-a Opatija za svu zainteresiranu djecu.

Sanja Škorić zahvalila se Parkovima d.o.o. i svim volonterima koji su sa svojim volonterskim doprinosom očistili zidove dječjeg igrališta Vijolica i pomogli u oslikavanju novog ruha što je isto bila aktivnost u sklopu projekta ”Veliki i mali na Vijolici“.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!