U oku kamere: Premijerno izdanje zanimljivog Festivala vina @ Lovran

lovran_festival_vina_2014 (5)

Uz zanimljive proizvode kao što su prirodne marmelade ili jedinstvene opatijske čokolade, predstavljen je i neobičan pjenušac s ‘‘opatijskim štihom’‘.

Lovran – Dvadesetak izlagača iz čitave Hrvatske odazvalo se na prvi lovranski Festival vina i mali sajam autohtonih proizvoda koji se održao jučer ujutro u Galeriji Laurus i prostoru ispred nje. Sve to odigralo se u sklopu proslave Dana Općine Lovran, ali i kao dio izložbe nazvane ‘‘Lovran’‘ na kojoj je svoje radove predstavila slikarica Eda Mihovilić, a koju je svojim glazbenim izvedbama upotpunio harmonikaš Mihalj Ivković.

lovran_festival_vina_2014 (4)

Na zanimljiv način tako su obuhvaćene sve manifestacije koje se upravo održavaju u Lovranu, pa i Festival šparuga, jer uz ulaznicu za izložbu i Festival vina, kojom mogu degustirati proizvode sa svih štandova, posjetitelji dobivaju i besplatan obrok u jednom od lovranskih restorana koji su se uključili u obilježavanje Festivala šparuga.

Uz zanimljive proizvode kao što su prirodne marmelade ili jedinstvene opatijske čokolade, predstavljen je i neobičan pjenušac s ‘‘opatijskim štihom’‘.

– Radi se o pjenušcu s borovim iglicama sa opatijskog šetališta Carmen Sylva. Proizvodi se u Iloku na jedinom eko-imanju ‘‘Izvori života’‘ Zelenika, a s njime smo osvojili i nagradu Dencater u Londonu 2010. godine te tako doprinjeli i promociji Opatije, kazala je Mirjana Zelenika.

[nggallery id=1202]

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!