U oku kamere: Prevencija od požara – Održana volonterska akcija čišćenja područja oko Mošćenica

Ovu hvalevrijednu akciju čišćenja organizirali su Općina Mošćenička Draga, Udruga građana Mošćenica Kandalora, Lovačko društvo Perun, DVD Sisol, JVP Opatija, a pridružili su im se i brojni mještani…

Mošćenice – Volonterska akcija čišćenja područja oko Mošćenica, točnije oko jezgre staroga grada održana je jučer. Naime, akcija je pokrenuta prvenstveno radi prevencije od požara obzirom da cijeli stari grad okružuje gusta lovorova šuma, a osim rezanja raslinja ujedno se i čistio okoliš te su se dovele u red i zarasle šetnice oko Mošćenica.

Na akciji je prisustvovalo šezdesetak ljudi koji su od strane Općine počašćeni ručkom, a samoj akciji prisustvovali su Riccardo Staraj općinski načelnika te njegova zamjenica Luciana Sterle. Akcija se nastavlja i danas, ukoliko vremenske prilike dozvole, dok će se u slučaju lošeg vremena sve prebaciti za naredni vikend.

– Oko Mošćenica raslinje se zadnji puta rezalo 1967. godine, a ova akcija pokazala je koliko je ljudima stalo da Mošćenice budu lijepe i da se spase od eventualnog požara koji može zaprijetiti ljeti. Iz tog razloga, akciji su prisustvovali brojni vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Sisol iz Mošćeničke Drage te nekoliko profesionalaca predvođenih Gordanom Filinićem zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Opatija, istaknuli su organizatori.

Prema riječima Gordana Filinića, spomenuta akcija je dobra protupožarna mjera obzirom da se tako pripremaju zaštitni pojasevi oko objekata.
– Uskoro se sa ovakvom inicijativom kreće i prema ostalim jedinicama lokalne samouprave. Naime, raslinje nam se počelo u mnogim mjestima spajati s kućama i selima stoga smo odlučili apelirati na mještane da samostalno čiste i održavaju te pokretati ovakve akcije da na vrijeme preveniramo potencijalno opasne situacije, istaknuo je FIlinić.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net