U OKU KAMERE Projekt vrijedan 1,24 milijuna kuna: Završena energetska obnova dječjeg vrtića Veli Brgud

Završeni su i radovi unutarnjeg uređenja koje je iznosom od 950 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Matulji – Postavljanjem trajne informacijske ploče na pročelje zgrade, označen je završetak svih radova na energetskoj obnovi objekta dječjeg vrtića vrtića i osnovne škole. Na jučerašnjoj završnoj konferenciji projekta energetske obnove vrtića i škole Veli Brgud aktivnosti su predstavili općinski načelnik Mario Ćiković, voditeljica projekta mr.sc. Astra Gašparini i ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji Jelena Stepić.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove objekta u Velom Brgudu iznosila je 1.24 milijuna kuna od čega je 435 tisuća kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a dodatnih oko 400 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dok je preostalih 32,71 posto osigurala Općina Matulji.

Radovi na energetskoj obnovi započeli su u lipnju. Osim nove toplinske izolacije vanjske ovojnice, izvršena je potpuna rekonstrukcija krova, zamijenjena je vanjska stolarija i ugrađen je solarni sustav za pripremu tople vode. Rekonstrukcijom objekta i provedbom mjera energetske obnove te uvođenjem obnovljivih izvora energije povećana je energetska učinkovitost objekta sa sadašnjeg D na energetski razred B čime će se postići značajne uštede u godišnjoj potrošnji energije za čak 78 posto.

Završeni su i radovi unutarnjeg uređenja koje je iznosom od 950 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Kako bi se zaokružila obnova objekta, Općina je prijavila projekt rekonstrukcije dječjeg igrališta dječjeg vrtića u Velom Brgudu na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) „Terra Liburna“, za provedbu tipa operacije 3.1.1. iz Lokalne razvojne strategije “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Što se tiče početka rada novog vrtića, koji bi trebalo pohađati pedesetak mališana iz „gornjih“ matuljskih krajeva, ravnateljica Stepić istaknula je kako se trenutačno čeka dopusnica nadležnog ministarstva te kako se očekuje da će prva djeca u vrtić krenuti u siječnju iduće godine.

 

error: Content is protected !!