[U OKU KAMERE] Prva ovogodišnja šetnja po Loze i Lužine oduševila sudionike

– U narednim šetnjama planiramo uvesti i neke nove sadržaje duž pješačkih ruta, kako bi još bolje prezentirali Kastav, njegove običaje, ljepotu i baštinu, poručio je Brusić.

Kastav – Sunčano subotnje jutro na kastavskoj Fortici bilo je kao stvoreno za još jednu u nizu vođenih šetnji po kastavskoj šumi u organizaciji TZ grada Kastva. Ovog puta vodič Radovan Brnelić krenuo je putem Spinčićeva brega do sela Cari.

– Jedino napušteno selo u okolici Kastva izgleda pomalo nestvarno u šumi, obraslo bršljanom i mahovinom poput kulise neke nove filmske bajke. Uz stare granične oznake Rapalske granice nastavili smo šumskim putićima i stazama do sela Brajani te lakšim usponom, uz vrh Stanić do raskrsnice puteva koje vode na Brezu i Kastav. Nakon odmora na Zviriću uslijedio je povratak u Kastav. Sudionici nisu krili zadovoljstvo rutom i doživljajem i pokazali interes za slične šetnje u budućnosti. Iako je kastavska šuma dobro označena i izvrsno posjećena jedan dio ljudi ne usudi se samostalno snalaziti u zaista velikoj šumi. Upravo zato osmislili smo vođene šetnje, gdje se sazna i puno interesantnih priča i legendi od našeg duhovitog vodiča Radovana Brnelića. U narednim šetnjama planiramo uvesti i neke nove sadržaje duž pješačkih ruta, kako bi još bolje prezentirali Kastav, njegove običaje, ljepotu i baštinu, poručio je Saša Brusić, voditelj TZG Kastva.

error: Content is protected !!