U oku kamere: Prvo dječje igralište napravljeno po EU standardima otvoreno je jučer iznad plaže Lipovica

igraliste lipovca bruno starcic 2017 (1)

Ovo je praktički jedino dječje igralište u Opatiji koje ima certifikat za sprave i podlogu te info tablu s brojevima telefona za hitne slučajeve i osnovne informacije za korisnike, rekao nam je Bruno Starčić, predsjednik MO Belveder.

igraliste lipovca bruno starcic 2017 (2)

Opatija – Prvo dječje igralište napravljeno po EU standardima otvoreno je jučer iznad plaže Lipovica. Tim povodom jučer je upriličeno i prigodno otvorenje igrališta na kojem su glavne zvijezde bili mališani koji su igralište i otvorili.

– Pred 15 godina počeli smo s uređenjem plaže te smo izvršili nasipavanje i došljunčavanje. U međuvremenu propisi su se promijenili te smo napokon i dio iznad plaže tj. samo dječje igralište uredili prema EU normama. Ovo je praktički jedino dječje igralište u Opatiji koje ima certifikat za sprave i podlogu te info tablu s brojevima telefona za hitne slučajeve i osnovne informacije za korisnike. Obzirom na blizinu Sportske dvorane Marino Cvetković i prostorija Društva Naša djeca odlučili smo ovaj kutak urediti u suradnji s gradom Opatija. MO Belveder uložio je 55 tisuća kuna dok je ostatak do 100 tisuća kuna osiguran iz gradskog proračuna, rekao nam je Bruno Starčić, predsjednik MO Belveder.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!