U OKU KAMERE Puknuti oktanci uselili u caffe bar Iskra

Izložba je otvorena ususret 10. jubilarnom rallyu maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2019. koji je na rasporedu ove subote, 19. siječnja sa startom u Viškovu.

Rijeka – Puknuti oktanci drugu godinu zaredom uselili su u caffe bar Iskra, koji je za ovu prigodu poslužio kao ‘privremena garaža’ raznim vozilima koja su zabilježena u ‘foto škatulici’. Naime, izložba fotografija posvećena je dosadašnjim oktanskim okupljanjima „pod maskom na kotačima“ u okviru devet održanih rallya „Halubje-Liburnija“.

Iako protokolarnog otvorenja nije bilo, nazdravilo se prvoj u nizu manifestacija kojom se obilježava deseta godišnjica uspješnog rada Autokluba „RI autosport”.

Prijatelji, kolege i suradnici okupili su se u kultnom baru na prigodnom druženju u čijem je fokusu bio autor fotografa, dugogodišnji sportski novinar, organizator i promotor Miroslav Krpan.

Ljubitelji karnevalskih događanja, ali i oktanskih sportova, do 25. siječnja imaju priliku pogledati jedinstvenu izložbu, čiji ‘modeli’ prvenstveno pršte kreativnošću. Naime, prikupio je Krpan pedesetak modela koje je ovjekovječio za povijest i neka buduća sjećanja. Kako obično i biva u pusno vrijeme, rezultat vožnji spretnosti pada u drugi plan, dok pažnju publike zaokupljaju same maske, kreativna tehnička rješenja te ‘ludi’ ispadi posada koje upravljaju istima. Također, kroz prigodne panoe najavljuje se i sljedeća 4. međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga, motocikala, povijesnih vozila i pratećih sadržaja „RI oktan sport fest BK-nova 2018.“ koja je zakazana za ožujak.

– Izložba fotografija snimljenih u Viškovu, Kastvu, Frlaniji, Matuljima i Opatiji bit će otvorena za sve dobronamjerne posjetitelje Cafe bara „Iskra“, jednog od partnera AK RI autosport, sve do 8. veljače. Ovogodišnji Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija održava se u subotu 19. siječnja sa startom u 10,01 sati iz Viškova. Ovo je svojevrsno predstavljanje manifestacije, ali ujedno i najava jednog od predstojećih projekata što ih „jubilarac“, Autoklub RI autosport, organizira u svojoj desetoj godini uspješnog i plodonosnog djelovanja. Naime, od 26. do 30. ožujka, u nekadašnjoj Robnoj kući Vežica, održat će se međunarodna izložba sportskih automobila i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja „RI oktan sport fest BK.nova 2019.“ koja bilježi svoje peto izdanje, istaknuo je Krpan.

error: Content is protected !!