[U OKU KAMERE] Radovi na domu Lisina privode se kraju

Time će se završiti prva faza obnove što će zasigurno doprinijeti još kvalitetnijem radu Udruge Lisina Avantura Matulji te omogućiti značajniji dolazak posjetitelja.

Lisina – Općina Matulji je lani započela radove na uređenju Doma Lisina s ciljem revitalizacije prostora zaštićenog krajobraza Lisine kao i stvaranja uvjeta za rad Udruge Lisina Avantura, ovlaštene za obavljanje poslova zašite i očuvanja ovog vrijednog područja.

Nakon što se izgradila septička jama i upojni bunar te zaštitila prozorska okna, ove se godine krenulo u uređenje prizemlja objekta. Prostor od tridesetak kvadrata imat će zajedničku prostoriju, spavaonicu i sanitarni čvor tako da će članovi Udruge Lisina Avantura tu moći boraviti 24 sata. Pored toga uređuje se i pristupni put koji do Doma vodi iz smjera Škrapne. Time će se završiti prva faza obnove što će zasigurno doprinijeti još kvalitetnijem radu Udruge Lisina Avantura Matulji te omogućiti značajniji dolazak posjetitelja. Konačan cilj je uređenje kompletne zgrade Doma, ali i rekreacijskog područja oko Doma gdje bi se mogli pružati brojni društveni sadržaji. Želja nam je da Lisina ponovno postane omiljeno izletište stanovnicima Općine Matulji i našim gostima, poručili su iz općine.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net