U oku kamere: Roland Vlahović rekorder među maketarima – Osvojio tri zlata i jedno srebro na Svjetskom prvenstvu u brodomaketarstvu

Također, najavio je i veliku vijest – Rijeka će biti domaćin Svjetskog prvenstva u brodomaketarstvu 2020. godine, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, tako da će i naši građani moći uživati u prekrasnim maketama brodova.

Opatija – Čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju osvojio je Opatijac s lovranskom adresom Roland Vlahović Roly na Svjetskom prvenstvu u brodomaketarstvu održanom od 1. do 10. rujna u gradu Galati u Rumunjskoj.

Na prvenstvu je sudjelovalo oko 150 natjecatelja iz 15 zemalja koji su izložili preko 250 maketa brodova. Vlahović je nastupio s brodovima Pegasus, Alert, L’Amarante i Titanic, a zlatne su svjetske medalje dodijeljene maketama Alerta, Pegasusa i L’Amarantea, dok je srebro osvojio za maketu broda Titanic.

– Ponosan sam što sam jedini na Svjetskom prvenstvu osvojio tri zlatne medalje, što za našu malu zemlju, za Hrvatsku, predstavlja ogroman uspjeh. U brodove sam ugradio tisuće i tisuće sati rada i puno neprospavanih noći te dokazao kako uporni uspijevaju, kazao je Vlahović.

Njegovu vitrinu, uz mnogobrojna nacionalna odličja, već krase brojne svjetske i europske medalje – 2012. godine osvojio je titulu prvaka Europe u Rumunjskoj, 2014. godine titulu prvaka svijeta u Bugarskoj, 2016. godine dvostruku titulu svjetskog prvaka u Rusiji te 2017. godine dvostruku titulu europskog prvaka u Bugarskoj.

Ispričao nam je kako je Galati najveća luka i brodogradilišni centar u Rumunjskoj te je posjetio brodogradilište nizozemske Damen grupe, gdje grade i isporučuju čak 180 brodova godišnje, što ga se posebno dojmilo u kontekstu teške situacije naših brodogradilišta.

Najavio je i veliku vijest – Rijeka će biti domaćin Svjetskog prvenstva u brodomaketarstvu 2020. godine, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, tako da će i naši građani moći uživati u prekrasnim maketama brodova.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!