U OKU KAMERE: Ružičasto je IN – Obilježen Dan ružičastih majica @ Lovran, Opatija

Ružičaste, roza majice i drugi detalji preplavili su školske hodnike, a podržali su ih i učitelji.

Lovran, Opatija – Svake godine, posljednje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica kao simbol nenasilju u školama. Ove godine predstavnici Društva Naša djeca Opatija te djelatnici Policijske postaje Opatija posjetili su osnovnu školu Rikarda Katalinića Jeretova kako bi ukazali na nultu stopu tolerancije na nasilje u školama.

Osim podijele edukativnog materijala, zajedničkom fotografijom odaslana je poruka zajedništva u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Istog dana, u OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu održana je radionica o E-nasilju među učenicima viših razreda osnovne škole.

Podsjetimo, ovaj dan nastao je kao podrška dječaku koji je bio izložen vršnjačkom nasilju upravo zbog dolaska u školu u ružičastoj majici. Ispostavilo se kako je ta majica simbolizirala dječakovu potporu teško bolesnoj majci – to je ujedno i razlog zašto se nosi ružičasta boja.  Statistike govore da je svako četvrto dijete u Hrvatskoj žrtva vršnjačkog nasilja. 27% njih svakog ili gotovo svakog dana doživljava neku vrstu nasilja, dok se 16 posto djece nasilnički ponaša prema drugima ( istraživanje je vršila Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba). Navedeni statistički podaci govore o važnosti razvijanja programa prevencije bilo kakvog oblika nasilja, naročito nad i među djecom.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net