U oku kamere: Ružna slika u centru mjesta – U zapuštenim poslovnim prostorima raste korov i skupljaju se štakori @ Matulji

Rok za podnošenje ponuda – 13. svibnja 2015. godine!!!

Prilično šokantna nebriga države za svoju imovinu prouzročuje štetu ne samo državnom proračunu koji ne uprihoduje najamninu i samim prostorima kojima vrijednost svakim danom sve više pada, već i susjedima koji imaju problema s vlagom, mirisima i štetočinama koje proizvode napuštene trgovine.

U zatvorenom poslovnom prostoru umjesto kupaca – graja

Matulji – Godinama zapušteni prostori u centru Matulja – prekoputa bivše autoškole – ne samo da su ružna slika za središte mjesta, već i stvaraju ozbiljne probleme susjednim radnjama. Naime, dvije nekadašnje trgovine u vlasništvu Republike Hrvatske – jedna koja je u „prijašnjem životu“ bila mesnica, a druga računalni servis – već godinama ne rade, ali se niti ne održavaju, pa u njima raste korov i skupljaju se štakori.

Prilično šokantna nebriga države za svoju imovinu prouzročuje štetu ne samo državnom proračunu koji ne uprihoduje najamninu i samim prostorima kojima vrijednost svakim danom sve više pada, već i susjedima koji imaju problema s vlagom, mirisima i štetočinama koje proizvode napuštene trgovine. Štetu svakako trpi i Općina Matulji, jer devastirani izlozi definitivno nisu lijepa slika u mjestu koje se sve bolje pozicionira na turističkoj karti, ali i koje se smatra poticajnom sredinom za gospodarstvenike.

Neiskorištena državna imovina dom je pantiganama…

Razmjere zapuštenosti zorno dočarava i obavijest nalijepljena na vrata jednog od poslovnih prostora, koja pokazuje da ljudska noga nije u njega kročila već više od dvije i pol godine.

Naime, na prostoru stoji da se iznajmljuje te da je rok za podnošenje ponuda – 13. svibnja 2015. godine! Tako da bi potencijalnom zakupoprimcu za pravovremenu prijavu trebao vremeplov, a javiti bi se trebao DUUDI-ju, državnom uredu koji je u međuvremenu – ugašen.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!