U oku kamere: Sadnjom lavande i ružmarina mještani i aktivisti obilježili Dan planete Zemlje @ Tošina

sadnja_rozica_tosina_2016 (3)

Mjesni odbor financirao je kupnju sadnica prema savjetima stručnih službi Parkova Opatija, čiji su djelatnici savjetovali i lokacije za sadnju pojedinih biljnih sorti, i pomogli pri težim radovima.

sadnja_rozica_tosina_2016 (4)

Tošina – Dan planete Zemlje obilježen je nedavno i na Tošini u organizaciji Kulturnog fronta i Vijeća mjesnog odbora Tošina, a aktivnosti su predvodile aktivistice Lucija, Alesija, Ivona i Andrea.

Mjesni odbor financirao je kupnju sadnica prema savjetima stručnih službi Parkova Opatija, čiji su djelatnici savjetovali i lokacije za sadnju pojedinih biljnih sorti, i pomogli pri težim radovima. Uz školske kolege tošinskih aktivistica, uključili su se članovi Kulturnog fronta, roditelji, ali i najmlađi stanovnici ovog mjesnog odbora.

– Bili su vrijedni i mi smo ponosni i možemo ih samo pohvaliti, oni su najbolji. Osim velikih i naši najmlađi su sadili, tako Magda, Fran, Loda, Klara, Lav i Jana imaju svaki svoju sadnicu lavande i ružmarina, kazala je predsjednica MO Tošina Antonija Manestar, dodavši da su nakon sadnje svi prirodnim bojama oslikavali platna, a zabava je potrajala do mraka.

Nakon toga su svi prirodnim bojama oslikavali platno. Zabava je potrajala do mraka.

sadnja_rozica_tosina_2016 (1)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!