[U OKU KAMERE] Sjajan odaziv natjecatelja – 108 tenisača iz sedam zemalja okupilo se u Rukavcu

Usprkos pandemiji koronavirusa, na turnir se odazvao izuzetno velik broj tenisača, ali i publike koja je imala priliku pratiti zanimljive mečeve.

Rukavac – Nakon deset dana odigravanja, podjelom pehara okončano je 26. izdanje teniskog turnira “Rukavac Open 2021” održanog na terenima sportskog centra “Damar”. Pozivu organizatora odazvalo se 108 tenisača iz čak sedam zemalja – SAD-a, Engleske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Njemačke i Hrvatske.

U kategoriji do 35 godina slavio je Adrian Hržić iz Tenis kluba Rukavac, drugo mjesto osvojio je Nino Juračić iz TK Kastav, a treće Niko Bagarić iz TK Kastav i George Kennedy iz Engleske.

Dražen Manestar iz TK Crikvenica bio je najbolji u kategoriji do 50 godina, Sandro Brusić iz TK Kvarner osvojio je drugo mjesto, dok su treće podijelili Siniša Ćuk i Luka Mirković (oba TK Kvarner). Rene Puharić iz TK Opatija osvojio je kategoriju do 65 godina, na drugo mjesto plasirao se Alen Radmanović iz TK Kvarner, a treće su podijelili Perica Poklepović (TK Kvarner) i Zlatko Bibanović (TK Opatija). U veteranskoj konkurenciji najbolji je bio Žarko Čop iz TK Pećine, Marko Mešin osvojio je drugo mjesto, a treće su podijelili Tiho Kosijek i Predrag Marohnić.

Usprkos pandemiji koronavirusa, na turnir se odazvao izuzetno velik broj tenisača, ali i publike koja je imala priliku pratiti zanimljive mečeve.

– Tijekom deset dana održavanja turnira mečeve je pratio velik broj  zaljubljenika u ‘bijeli sport’. Ova sportska manifestacija od posebnog je značaja za Općinu Matulji i našu regiju, a prema riječima sudionika, spada u red najjačih i najbrojnijih turnira za tenisače na području PGŽ-a na kojem igraju djeca od 15 godina, ali i tenisači od 75 godina. Zbog velikog broja kvalitetnih igrača turnir je uvršten u kalendar natjecanja Hrvatske udruge tenisača s oznakom Serije 500, napomenuo je Goran Šepić, organizator turnira iz TK-a Rukavac koji će biti nastavljen u juniorskoj konkurenciji.  Rukavački turnir koji se održao pod pokroviteljstvom Općine Matulji i njezine zajednice sportova završen je domjenkom i podjelom nagrada.

error: Content is protected !!