U oku kamere: Školskom predstavom i uručenjem donacija zaključena uspješna godina škole Drago Gervais @ Brešca

predstava_za_bozic_nikad_nisi_sam_2015_os_bresca (9)

Jučer su se, naime, u školskim prostorima zahvalili svim donatorima koji su im pomogli u ovoj godini, ali i otvorili svježe pristigle darove vrijedne oko 11,5 tisuća kuna.

predstava_za_bozic_nikad_nisi_sam_2015_os_bresca (3)

Brešca/Matulji – Zabavnom školskom priredbom te predstavljanjem donatora još jednu uspješnu godinu zaključila je Osnovna škola Drago Gervais Brešca. U utorak navečer, u školskoj sportskoj dvorani u Matuljima, učenici i djelatnici škole brojnoj su publici glazbeno-scenskim programom ”Za Božić nikad nisi sam” prenijeli ”hrpu” blagdanskog duha i dobrog raspoloženja, no pravo ”darivanje” uslijedilo je dan kasnije – u srijedu. Jučer su se, naime, u školskim prostorima zahvalili svim donatorima koji su im pomogli u ovoj godini, ali i otvorili svježe pristigle darov vrijedne oko 11,5 tisuća kuna.

predstava_za_bozic_nikad_nisi_sam_2015_os_bresca (7)

Prijenosno računalo namijenjeno učenicima prvog razreda darovali su Marino Stanić uime tvrtke Marino auto iz Mučića, Bojan Stanić uime tvrtke Bex, također iz Mučiča, te obrt ”Zdravko Simčić” iz Malog Brguda. Učenicima od 5. do 8. razreda učenje povijesti i geografije bit će lakše zahvaljujući prijenosnom računalu koje je za tu učionicu darovao Igor Barak uime tvrtke Klimavent iz Rupe, a trećim laptopom učionicu engleskog, talijanskog i likovne kulture opremila je tvrtka Afro iz Permana čiju je donaciju predala Željka Afrić Jutriša. Tvrtka Komunalac iz Jurdana darovala je LCD projektor koji će zajednički koristiti svi učenici od 1. do 8. razreda.

predstava_za_bozic_nikad_nisi_sam_2015_os_bresca (1)

– Ovime smo učinili veliki korak u našim pripremama za prijelaz na E-dnevnike. Korištenje digitalnih sadržaja u nastavi sada će bili puno lakše i češće. Optimalno korištenje IKT u nastavi jedan je od preduvjeta rada s današnjom generacijom net-učenika, koje treba voditi prema cjeloživotnom učenju i europskom tržištu rada. Posebnu zahvalu upućujemo gospodinu Mati Jandriću, ranije roditelju, a sada i djedu našeg učenika. Uspostavljao je prve kontakte, kucao na vrata za nas, kazala je ravnateljica Dijana Pažin, zahvalivši svima koji su pomagali tijekom godine. To su Vinko Surina, prof.dr.sc. Božo Vojniković, Autoglobal d.o.o. Veli Brgud, Alenka Bradetić, KSU d.o.o Zagreb Poslovnica Rijeka na inicijativu Danijela Komena te HNS Matulji.

predstava_za_bozic_nikad_nisi_sam_2015_os_bresca (10)

– Kad se male ruke slože – sve se može, sve se može, poznata je dječja pjesmica. Potvrđuje to i današnji povod za okupljanje. Uz MZOS, PGŽ koji financiraju našu osnovnu djelatnost, zahvaljujemo i Općini Matulji na ulaganju u dodatne standarde. Veliko hvala svima od učenika, kolektiva škole i ravnateljice. Mir i dobro neka sve nas prate u godini pred nama, zaključila je Pažin.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net