[U OKU KAMERE] Stiglo nam je zimsko vrijeme, ponegdje i prve pahulje snijega

– Snijega nošenog vjetrom može biti i ponegdje duž obale, osobito sjevernog Jadrana. Popodne se očekuje postupno smirivanje uz djelomično kidanje naoblake, stoji u prognozi DHMZ-a.

Učka – Kao što je bilo najavljivano, zimske temperature unijele su nam hladnoću u vikend, a poneka su se područja, poput naše Učke i obližnjeg Platak, blijedo zabijelila i snijegom.

No, takvo je vrijeme i prikladno za ovo doba godine. Prema prognozi DHMZ-a sutra nas očekuje promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno s povremenom oborinom, glavnina u prvom dijelu dana. Na Jadranu kiša te pljuskovi s grmljavinom, a na kopnu mjestimice susnježica i snijeg, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, uglavnom u gorju. Snijega nošenog vjetrom može biti i ponegdje duž obale, osobito sjevernog Jadrana. Popodne se očekuje postupno smirivanje uz djelomično kidanje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a do kraja dana proširit će se duž većeg dijela obale. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 10, a najviša dnevna između 7 i 12 °C.