U oku kamere: Sudionici Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014. ‘dostrujili’ do Opatije

rally_nikola_tesla_slatina_opatja_2014 (4)

Natjecanje traje ukupno pet dana, a voziti će se u pet etapa rutom Pula-Poreč-Rovinj-Ičići-Opatija-Nacionalni park Paklenica-Zadar- Nacionalni park Krka-Gospić-Smiljan (rodno mjesto Nikole Tesle)-Plitvička jezera-Zagreb. Nekoliko fotografija sa Slatine pogledajte u nastavku teksta…

Opatija – Nekoliko sudionika bešumnog rallya, prilagođenog prosječnom opatijskom stanovniku i gostu, prezentiralo je jučer svoja vozila na električni pogon na opatijskoj Slatini.

rally_nikola_tesla_slatina_opatja_2014 (6)

“Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014” je rally isključivo električnih vozila, međunarodnog karaktera s bogatim nagradnim fondom. Na cijeloj ruti postavljaju se “brze” punionice električnih vozila na turistički najatraktivnijim lokacijama. Ruta time postaje “Zelena turistička magistrala” sa svom infrastrukturom. Natjecanje traje ukupno pet dana, a voziti će se u pet etapa rutom Pula-Poreč-Rovinj-Ičići-Opatija-Nacionalni park Paklenica-Zadar- Nacionalni park Krka-Gospić-Smiljan (rodno mjesto Nikole Tesle)-Plitvička jezera-Zagreb.

Prosječna duljina rute je oko 160 kilometara, a organizatori planiraju da rally postane tradicionalan i svake godine se održava na drugim lokacijama. Namjera je potaknuti procese u smjeru priključenja recentnim svjetskim zbivanjima na području elektromobilnosti, promocije zelene tehnologije i smanjenja emisije štetnih plinom.

[nggallery id=1210]

N. C. / PodUČkun.net

error: Content is protected !!