U oku kamere: Svečano otvoren dječji vrtić u Spinčićima

djecji_vrtic_spincici_otvorenje_2014

Grad Kastav je u prizemlju Glazbenog doma ”Dr. Vojko Vlah” uredio prostor površine 150 m2 za potrebe Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Kastav – podružnica Spinčići te dječje igralište površine 200 m2.

Kastav – Novi objekt Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u Spinčićima prekjučer je svečano otvoren, a 36 mališana dobilo je svoj kutak za igru i druženje.

djecji_vrtic_spincici_otvorenje_2014_

Grad Kastav je u prizemlju Glazbenog doma ”Dr. Vojko Vlah” uredio prostor površine 150 m2 za potrebe Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Kastav – podružnica Spinčići te dječje igralište površine 200 m2. Također je kod trgovine uređeno i parkiralište, a u suradnji sa Županijskom upravom za ceste uređen je nogostup od trgovine do dječjeg vrtića. Sveukupna investicija iznosi 300.000 kuna. Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav je iz vlastitih sredstava opremio unutarnji prostor u iznosu od 100.000,00 kn. Ukupno je upisano 36 djece u dobi od 3-6 godina u 2 skupine, a zaposlena su 4 odgojitelja i pomoćna kuharica-spremačica.

djecji_vrtic_spincici_otvorenje_2014_4

Ravnateljica vrtića Helena Ninković Budimlija objasnila je da je uređenje novog prostora potaknuto velikom navalom roditelja na upise u vrtić, na kojima su se pojavile potrebe za upis više od 150 djece te se zahvalila svima uključenima na pomoći, od Grada preko susjeda do članova GD Spinčići i drugih.

Gradonačelnik Ivica Lukanović otvaranje ocijenio je veselim danom za Spinčiće i Kastav te naglasio kako je grad Kastav uviđajući potrebe roditelja za smještajem djece u kratkom vremenu brzo reagirao i cijelu investiciju odradio u malo više od dva mjeseca. Prostor je u vlasništvu Grada, a zadnjih osam godina nije bio u uporabi. Sada je dobio novi smisao i uvjeren sam da će Spinčićima donijeti novu svježinu i vedrinu, rekao je gradonačelnik.

djecji_vrtic_spincici_otvorenje_2014_2

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!