U oku kamere: Svečanom procesijom obilježena sedamdeseta zavjetna svečanost na Gradini @ Šapjane

procesija_sapjane_mons_ivan_devcic_gradina_2016 (1)

Nakon vjerske svečanosti, nastavljen je kulturno-zabavni dio programa u kojem su nastupile Ženska klapa Rožice iz Šapjana te KUD Danica iz Pasjaka, a brojni mještani i njihovi gosti azbavili su se uz glazbu domaćih muzičara.

procesija_sapjane_mons_ivan_devcic_gradina_2016 (2)

Šapjane – Gradina iznad Šapjana dočekala je lijep i sunčan dan, a mještani ovog mjesta dočekali su priliku da nakon prošlotjedne odgode proslave jubilarnu sedamdesetu zavjetnu svečanost koja se od 1946. godine odvija i znak zahvalnosti zbog spasenja mjesta od razaranja i sudbine koja je pogodila susjedna sela Lipu i Mune pri kraju Drugog svjetskog rata.

Šapjansku je visoku obljetnicu ove godine obilježila svečana procesija predvođena nadbiskupom Ivanom Devčićem koja je od crkve Sv. Antona Pustinjaka u Šapjanama krenula prema kapelici Majke Božje Gradinske na Gradini, gdje je održana i zavjetna sveta misa.

Nakon vjerske svečanosti, nastavljen je kulturno-zabavni dio programa u kojem su nastupile Ženska klapa Rožice iz Šapjana te KUD Danica iz Pasjaka, a brojni mještani i njihovi gosti zabavili su se uz glazbu domaćih muzičara.

Proslavu u Šapjanama uhvatilo je i naše ”oko kamere”.

procesija_sapjane_mons_ivan_devcic_gradina_2016 (4)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!