U OKU KAMERE U centru Ike postavljene kamere za video nadzor

Na pješačkom prijelazu uz trgovinu Konzum na postojeći stup javne rasvjete instalirane su dvije video kamere s mogućnošću jakog zumiranja.

Ika – U središtu Ike nedavno su postavljene kamere za video nadzor. Odgovor je to na višegodišnji problem i brojne rasprave članova VMO Ika na rješavanje problema nepropisnog parkiranja u samom centru.

Prvenstveno se to odnosi na prostor uz zgradu Info-punkta te ulegnuća autobusne stanice u smjeru Lovrana i Opatije, gdje zbog parkiranih vozila autobusi ostaju na prometnici i ometaju odvijanje prometa.

U suradnji s komunalnom službom Grada Opatije, MO Ika osigurao je potrebnih 15.500,00 kuna za nabavku tehničke opreme i njeno instaliranje. Na pješačkom prijelazu uz trgovinu Konzum na postojeći stup javne rasvjete instalirane su dvije video kamere s mogućnošću jakog zumiranja.

Ovime će se ubuduće nadzirati šire središte Ike s naglaskom na “kritične točke” parkiranja. Stoga nabavka ove nove tehničke opreme upozorenje je svim budućim nesavjesnim vlasnicima vozila da pripaze gdje parkiraju, jer će u protivnom prometno redarstvo Grada Opatije novčano sankcionirati nesavjesne vozače.

error: Content is protected !!