U OKU KAMERE U Galeriji Sv. Trojice otvorena izložba ‘Memorabilije’ autorice Barbare Cetine @ Kastav

Cetina predstavlja objekte sazdane od odbačenih predmeta i s njima se poigrava te tako sebi i drugima priređuje iznenađenja…

Kastav – Galerija Sv. Trojica u Kastvu jučer je ugostila otvorenje izložbe ‘Memorabilije’ autorice Barbare Cetina. Višestruko nagrađivana umjetnica predstavila je radove iz svoje recentne faze, a jedinstveni pristup umjetničkom stvaralaštvu oduševio je uistinu brojne posjetitelje kao i prilikom nedavnog predstavljanja u Rijeci.

Cetina je predstavila obične predmete na vrlo neobičan način koji u percipiranju umjetničkih djela uključuju različita osjetila. Naime, stvarajući svoje slike umjetnica koristi mirisne vrećice čaja, pigmentirane stranice starih knjiga, zrnca soli… Stoga, može se reći kako je ova izložba kompletan doživljaj za sva osjetila!

Za kraj dodajmo da su izložbu uz autoricu otvorili Dean Jurčić, zamjenik gradonačelnika, Helena Ninković Budimlija, predsjednica udruge Kastafskog kulturnog leta i Marko Smoljan, dok je otvorenje izložbe glazbeno popratio Ante Radnić. Radovi Barbare Cetine moći će se pogledati sve do 16. kolovoza, svakim danom od 19 do 21 sat.

error: Content is protected !!