[U OKU KAMERE] U GEK-u održan Božićni sajam humanitarnog karaktera

— Prikupljen je hvalevrijedan iznos od 2.157 kn koji je uplaćen globalnom humanitarnom pokretu Marijini Obroci, poručili su iz GEK-a.

Opatija – Učenici i djelatnici Gimnazije Eugena Kumičića Opatija i ove su školske godine pokazali kako imaju veliko srce. Učenici završnih razreda zajedno sa svojim nastavnicima Sanjom Simper, prof., Ivanom Černeha, prof. i Miroslavom Radićem, prof. izradili su prigodne rukotvorine te organizirali Božićni sajam u posljednjem nastavnom tjednu prvoga polugodišta.

– Na sajmu se moglo pronaći zanimljivog prstenja, rukom oslikanih čestitki, ukrasa za bor u raznim oblicima te drugih ovom vremenu u godini prigodnih predmeta. Prikupljen je hvalevrijedan iznos od 2.157 kn koji je uplaćen globalnom humanitarnom pokretu Marijini Obroci, čime su osigurani obroci za 16 mališana iz najsiromašnijih zemalja svijeta koji će primati dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja čitave godine, za što je potrebno 132 kn po djetetu. Ti obroci koji mijenjaju živote privlače gladnu djecu u učionicu. Oni pune njihove prazne trbuhe tako da imaju energiju i mogućnost da uče i priliku za bolju budućnost, poručili su iz GEK-a.