U OKU KAMERE U humanitarnoj akciji ‘Svi za Vita’ prikupljeno gotovo 70 tisuća kuna

– Uplatama na žiro račun prikupilo se je 56.762,13 kn, a organizacijom turnira nakon podmirenja troškova 12.520,00 kn što ukupno čini nešto malo manje od 70.000 kuna. Tim iznosom uspjeli smo pokriti Vitu dvogodišnje potrebe za pumpicama što nas čini izrazito ponosnima, napomenula je Iva Vlah, majka Vita Vlaha.

Matulji – Predstavnici KM IDS-a Liburnije i MNK-a Kvarner na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavili su rezultate humanitarne akcije ‘Svi za Vita’ održane u sklopu 15. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira.

– U veljači je u sportskim dvoranama u Kastvu i Matuljima održano jubilarno, 15-o izdanje malonogometnog maškaranog turnira te humanitarna akcija „Mladi za mlade“ radnog naziva „Svi za Vita“ u organizaciji Kluba mladih IDS-a Liburnije i MNK Kvarner iz Matulja. Humanitarna akcija je trajala do kraja pusta, odnosno upravo do pojave epidemije te stoga tek sada zaključujemo istu. Na turniru je ukupno nastupilo 12 dječjih i 18 seniorskih ekipa te velik broj posjetitelja čime smo iznimno zadovoljni jer je turnir još jednom opravdao jedan od svojih ciljeva – očuvanje tradicije i kulturnog identiteta našeg kraja, poručio je Marin Golemac, predstavnik MNK Kvarner

Turnir svake godine ima humanitarni karakter te je ove godine posvećen malom Vitu Vlahu iz Kastva koji se odmalena bori s leukemijom, srećom u zadnje vrijeme u remisiji, te odnedavno i s dijabetesom. Kako svakodnevno mora primati inzulin Vitu su kao živahnom šestogodišnjaku bile potrebne inzulinske pumpice bez cjevčica kako bi se mogao nesmetano kretati, a iste ne postoje na našem tržištu niti ih pokriva HZZO već ih roditelji moraju sami nabavljati. Cijena kompleta mjesečno doseže 340 eura.

Medijska objava humanitarne akcije pridobila je neočekivano veliku pažnju, uglavnom zahvaljujući društvenim mrežama kao i putem lokalnih tiskanih i on line medija. Tijekom turnira i trajanja akcije prikupljala su se sredstva uplatama na žiro račun otvoren na ime malog Vita, donacijama na samom turniru, prodajom ulaznica te od kotizacije za sudjelovanje. Uplatama na žiro račun prikupilo se je 56.762,13 kn, a organizacijom turnira nakon podmirenja troškova 12.520,00 kn što ukupno čini nešto malo manje od 70.000 kuna. Tim iznosom uspjeli smo pokriti Vitu dvogodišnje potrebe za pumpicama što nas čini izrazito ponosnima, napomenula je Iva Vlah, majka Vita Vlaha.

– Naša akcija ovime ne prestaje, jer konačni cilj je da se Omnipod pumpice nađu na listi HZZO-a te budu besplatno dostupne svoj djeci koje, nažalost, u Hrvatskoj nije malo. KM IDS Liburnije će putem svojih budućih zastupnika u novom sazivu Sabora to pitanje pokrenuti u čim kraćem roku. Ovim putem od srca se zahvaljujemo svim donatorima, korisnicima društvenih mreža koji su dijelili objave te medijima koji su svesrdno popratili turnir i humanitarnu akciju. Posebne zahvale upućujemo Gradu Kastvu i općini Matulji koji su nam omogućili korištenje sportskih dvorana za potrebe ove plemenite akcije, rezimirala je Ivana Lovrić, članica KM IDS-a Liburnije..

FOTO/VIDEO Humanitarno i maškarano: Lovranske glave osvojile Liburnijski malonogometni turnir @ Kastav

FOTO Mali nogometaši pokazali veliko znanje i srce: Održan 15. Liburnijski mašakarani malonogometni turnir

error: Content is protected !!