U oku kamere: U Kastvu održana ekološka akcija ‘Zelena čistka’

zelena cistka kastav 2017 (1)

Žegoti, Rešetari, Tuhtani, Donji Turki i Spinčići te centar Kastva bile su lokacije na kojima je čistilo pedesetak volontera.

zelena cistka kastav 2017 (2)

Kastav – Okupljanjem na lokaciji Šporova jama tijekom ranih jutarnjih sati nastavljena je tradicionalna međunarodna akcija čišćenja okoliša – Zelena čistka.

Kao i svake godine, Kastavci i Kastavke su vrijedno sudjelovali u ovom najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, dijelu globalnog pokreta ”Let’s do it!”. U organizaciji Grada Kastva, Savjeta mladih i Turističke zajednice, te uz potporu mjesnih odbora, lokalnih udruga i udruženja, dobrovoljnog vatrogasnog društva i ekološki osviještenih građana i građanki, ovogodišnja akcija završila je uspješno. Žegoti, Rešetari, Tuhtani, Donji Turki i Spinčići te centar Kastva bile su lokacije na kojima je čistilo pedesetak volontera.

– U Spinčićima su također trajno postavljeni novi stolovi i klupice za odmor i druženje. Nakon završetka akcije, zadovoljni, ali i umorni sudionici akcije, opustili su se u Gradskoj loži uz hranu i piće. Organizatori su procijenili da je prikupljeno oko 20-tak kubika otpada te se zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos ovogodišnjoj Zelenoj čistki, poručili su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!