U OKU KAMERE U lovranskoj Gradskoj kuli otvorena ‘Jubilarna filatelistička izložba’

U petnaestak izložbenih okvira izloženi su listovi s poštanskim markama Republike Hrvatske u izdanju Hrvatske pošte, koji su tematski vezani uz Primorsko-goransku i Istarsku županije, odnosno posebno uz uže područje današnje Liburnije.

Lovran – Povodom 70. obljetnice utemeljenja Filatelističkoga-numizmatičkog društva Rijeka u lovranskoj Gradskoj kuli sinoć je otvorena ‘Jubilarna filatelistička izložba’. U petnaestak izložbenih okvira izloženi su listovi s poštanskim markama Republike Hrvatske u izdanju Hrvatske pošte, koji su tematski vezani uz Primorsko-goransku i Istarsku županije, odnosno posebno uz uže područje današnje Liburnije. Svako izdanje maraka popraćeno je i omotnicom prvog dana, FDC, te prikladnim opisom.

Tiskan je prikladni Izložbeni vodič, a sama izložba je popraćena prigodnom omotnicom broj 160, u izdanju Društva. Omotnice su frankirane markom 3,10 kn za tuzemni promet, te su poništene prigodnim žigom koji su se samo jučer mogli utisnuti i na sve poštanske pošiljke na šalteru Poštanskog ureda 51415 u Lovranu. Prilikom otvaranja bilo je održano prigodno predavanje o estetskim karakteristikama hrvatskih maraka, a nakon čega je uslijedio glazbeni intermezzo u organizaciji Općine Lovran.

Organizatori izložbe su Ogranak Matice hrvatske u Opatiji, Filatelističko-numizmatičke društvo Rijeka i Općina Lovran.

error: Content is protected !!