U OKU KAMERE U opatijskoj Gradskoj knjižnici održano predstavljanje knjige ‘Matija – svjedočanstvo jedne mame’

Kako je istaknuto, zapisi Dijane Brnčić nisu samo dramatično svjedočanstvo jedne mame, već su i prvorazredna dokumentaristička literatura koja svjedoči o sportskim težnjama, ljubavi, ljudskoj patnji, ali ujedno o prijateljstvu i dobroti.

Opatija – Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” ugostila je predstavljanje knjige Dijane Brnčić: “Matija – svjedočanstvo jedne mame”. Matija je doživio sportsku povredu igrajući za KK Kastav, koja je otkrila da mladić boluje od neizlječive bolesti. Tijekom bolesti Matiji je preminuo otac, a majka Dijana nastavila je bitku za izlječenje i život svoga sina. U svojim dokumentarno-literarnim zapisima, u potresnoj ispovijedi, Dijana Brnčić opisala je sve faze kroz koje je Matija prolazio hvatajući se u koštac s bolešću, a zapisi su ilustrirani dokumentarnim fotografijama, a knjigu je uredila prof. Dubravka Uroda, iz OŠ ‘Milan Brozović’.

Kako je istaknuto, zapisi Dijane Brnčić nisu samo dramatično svjedočanstvo jedne mame, već su i prvorazredna dokumentaristička literatura koja svjedoči o sportskim težnjama, ljubavi, ljudskoj patnji, ali ujedno o prijateljstvu i dobroti. Knjiga će sasvim sigurno biti inspiracija mladim sportašima, jer Matija Katalinić je bio izniman sportaš i izniman čovjek. Poruke koje je Matija ostavio iza sebe svevremenske su i duboko humane. Kako je nebrojeno puta istaknuto Matija se borio i umro dostojanstveno – na njegov način: motivirajući i hrabreći svih oko sebe, brinući se, zahvaljujući se. Matija se borio, volio – dobio sve što je zaslužio.

Iza njega ostale su riječi “Volite život, živite život”, inspiracija mnogima da čine dobro i motivacija ljudi da se uvijek mijenjaju na bolje.

error: Content is protected !!