U OKU KAMERE U sklopu Adventskog sajma na Slatini održana je Etno-gastro manifestacija

Sajam okuplja proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i opatijskog zaleđa uključene u proizvod „Feel&Taste“ koji ima cilj prezentirati blagodati i „najbolje od najboljeg“ što dolazi s padina Učke i Voloskog…

Opatija – Nastupom Folklornog ansambla Zora i adventskim gulašem s njokima koji je spravio chef Kristian Kozmić danas je održana Etno-gastro manifestacija u sklopu Adventskog sajma na Slatini.

Sajam okuplja proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i opatijskog zaleđa uključene u proizvod „Feel&Taste“ koji ima cilj prezentirati blagodati i „najbolje od najboljeg“ što dolazi s padina Učke i Voloskog: izvrsne poljoprivredne proizvode, darove prirode, suvenire i kreativna djela vrijednih ruku domaćeg čovjeka.

Na Adventskom sajmu predstavlja se  Udruga “Primorski pijat” s ponudom slasnih tradicionalnih primorskih jela, OPG Iva Ćulumović “Ivy’s Sweet Lavander” s ponudom torti bez šećera s vlastitim medom, džemova bez šećera i pralina, tvrtka  Klemenc d.o.o. Okus Kvarnera koja nudi autohtone proizvode: marmelade, džemove, maslinova ulja, sušeno voće i gljive. Sve o ljekovitom samoniklom bilju, a posebno o veprini ili „leprini“ možete saznati u adventskoj kućici Domaće radinosti Zdenke Klanjac Ukić “Veprina 519” s Veprinca, dok jedinstvene suvenire i božićne ukrase od lavande u sklopu sajma nudi Udruga uzgajivača lavande iz Poljana. Predstavlja se i Galerija “Frank” s malom, prodajnom izložbom Claudia Franka, nadaleko poznatog nagrađivanog akademskog slikara i violinista.

Osim plesa i gastro priče, sportski dio popunili su Opatijski kukali, koji iskoristili su priliku i zaigrali picigin u svojim karakterističnim kostimima s kapicama djeda mraza.

Manifestacija Adventski sajam na Slatini financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).

Foto: Feel & taste

error: Content is protected !!